20 липня 2018

Сьогодні виповнюється 207-а річниця з дня народження видатного українського поета, художника і письменника, основоположника нової української літератури Тараса Шевченка.

З нагоди 207-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка в районі відбулися ряд заходів.

9 березня  голова райдержадміністрації Олеся Кісленко, голова районної ради Олег Дмитренко,  перший заступник голови райдержадміністрації Артем Коваленко, заступник голови районної ради Сніжана Головкіна, головний лісничий ДП "Прилуцьке лісове господарство" Олександр Червоняк вшанували пам'ять Кобзаря покладанням квітів до пам’ятника.

 
 

 

 

Сьогодні ми прийшли до свого українського Генія, Мислителя і Пророка - Тараса Шевченка в день його народження, як до духовного батька, людини-велета, котра все життя поклала на вівтар служіння своєму народові, його захисту й возвеличення.

Прийшли поклонитися великому Тарасу, засвідчити, що ми є український народ. Що є наша єдина, суверенна і незалежна держава – Україна. І в той же час підтвердити, наскільки він важливий для нашого сьогоднішнього буття, бо став знаковою особистістю не лише української, а й світової літератури, здобувши право на безсмертя. Тому навіть через віки не міліє, а прибуває джерело людської шани та поваги до нього.

Сьогодні всі ми маємо можливість усвідомлювати всю прозорливість Шевченка, його твори без строку давності зображають нашу щоденну мрію про волю. Адже поет ще майже 200 років тому переконував українців, що доля наша у наших руках. Тож потрібно дбати і про себе, і про Україну, вчитися на помилках історії та думати про майбутнє.

У таку драматичну годину новітньої історії України ми повинні бути надзвичайно мужні і виважені, стійкі й послідовні, усвідомлювати свою велику особисту відповідальність і гідно нести почесне звання «українець»! Адже від кожного з нас в тій чи іншій мірі залежить, яку ми державу збудуємо, яке суспільство створимо.

Випробування ми пройдемо і станемо сильнішими. І в єдиному прагненні збудуємо вільну, демократичну, соціальну, правову державу європейського типу.

І збудуться пророчі слова Великого Українця – Тараса Григоровича Шевченка:

І забудеться

Давняя година,

І оживе добра слава,

Слава України.

Відділ документообігу, контролю, інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації

 

 

 

 

 

 

 

https://legalaid.gov.ua/