back

29 вересня 2014

Виставка-презентація до 90-річчя центральної районної бібліотеки

26 вересня напередодні професійного свята бібліотекарів – Всеукраїнського дня бібліотек, у фойє райдержадміністрації центральною районною бібліотекою була розгорнута виставка-презентація закладу з нагоди 90-ї річниці від часу заснування.

Прилуцька центральна районна бібліотека – головна книгозбірня Прилуцького району, методичний центр з питань бібліотекознавства та бібліографії, центральна бібліотека Прилуцької районної централізованої бібліотечної системи.

Заснована вона 1924 року, як окружна бібліотека. При ній було утворено місцевий краєзнавчий відділ, в обов’язки якого входило збирати все, що надруковано та території Прилуцького округу (книги, плакати, малюнки і т.і.) та друковані матеріали про Прилуччину. Бібліотека розміщувалась по вулиці Леніна (нині Київська) в будинку педкурсів.

Неодноразово бібліотека змінювала свою адресу. Функціонувала в приміщені колишнього іподрому, в школі механізації, в приміщені ЦСУ, в старому готелі по вул. Вокзальній.

На тихій вул. Соборній, 35 бібліотека знаходиться з 1954 року. Раніше цей будинок був особняком Котляренка, з 1910 р. (згідно відомостей повітової управи) належав міщанці Журавльовій Надії Іванівні. До війни тут розміщувалися гуртожиток для студентів педучилища, кабінет політосвіти РК КП(б)У.

А з 1954 повновласним господарями тут стали книги.

Сьогодні Прилуцька центральна районна бібліотека є однією з кращих бібліотек області.

Виставку оглянули багато відвідувачів, адже цього дня проходило чергове 36-е пленарне засідання районної ради шостого скликання.

https://legalaid.gov.ua/