10 лютого 2015

Оголошення для внутрішньо переміщених осіб!

Телефонні консультації з питань соціального та пенсійного забезпечення , перетину лінії розмежування, доступу до освітніх, медичних та житлових програм, а також програм працевлаштування надаються по тел. "гарячої лінії" 0-800-309-110 ГО "Донбас СОС".

Безоплатна правова допомога вимушеним переселенцям на Чернігівщині

 

Юристи Чернігівського громадського комітету захисту прав людини безкоштовно надають повний спектр юридичної підтримки для внутрішньо переміщених осіб в Чернігівській області, а саме: юридичні консультації, допомогу в оформленні документів,  представництво інтересів в суді.

Основні питання, по яким надається юридична допомога:

  • соціальні права і гарантії внутрішньо переміщених осіб;
  • визнання фактів смерті, народження, реєстрації;
  • поновлення втрачених документів;
  • питання звільнення з підприємств в зоні проведення ООС;
  • спадкові питання внутрішньо переміщених осіб;
  • реєстрація внутрішньо переміщених осіб;
  • права та обов`язки внутрішньо переміщених осіб;
  • порядок надання адресної допомоги переміщеним особам.

Контакти приймальні:  м. Чернігів, вул. Гонча 57, 14000,

телефон «гарячої лінії»: (0462) 612-532; 063-959-35-34.

 

Проект «Захист прав, зменшення ризиків та посилення гуманітарного реагування ВПО та постраждалим від конфлікту в Україні» реалізується Данською Радою у справах біженців / Данською Групою з розмінування у партнерстві з Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини за фінансової підтримки Відділу надання допомоги при надзвичайних ситуаціях (OFDA) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

 

УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ПРИЛУЦЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ІНФОРМУЄ:

 

Міністерством соціальної політики України разом із Канадською неприбутковою організацією федерального рівня Stabilization Support Servises за підтримки уряду Великої Британії продовжено реалізацію програми «Посилення участі громадського суспільства у роботі Міністерства соціальної політики України та процесі національного примирення», спрямованої на забезпечення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб.    

         У межах реалізації Програми в усіх регіонах продовжують працювати радники з питань внутрішньо переміщених осіб.

         Серед основних напрямків роботи є консультування працівників соціального захисту населення з метою покращення якості наданих послуг, а також сприяння у розробці проектів регіональних нормативно-правових актів, проведення моніторингу інтеграційних програм для внутрішньо переміщених осіб та створення системи моніторингу соціальної згуртованості програм.

          Повідомляємо, що у Чернігівській області радником є Едієва Надія Михайлівна (тел. 063-959-35-34).

 

 

УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ІНФОРМУЄ

Департамент сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації інформує, що Міжнародна Організація з Міграції (МОМ) за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччини, що діє через Німецький Банк Розвитку (KfW) розпочинає проект підтримки внутрішньо переміщених осіб та місцевих громад в Україні.

До проекту запрошуються внутрішньо переміщені особи (ВПО) з Донецької, Луганської областей та Криму, що проживають в Чернігівській області віком від 18 до 60 років. В рамках проекту заплановано дводенні тренінгові навчання за обраною темою із зазначених двох («Самозайнятість» та «Мікропідприємництво»). Після завершення тренінгів відбудуться консультації із написання бізнес-планів. Кращі бізнес-плани отримають грантову підтримку, яка полягатиме:

- для самозайнятих: обладнання, інструменти, професійна техніка, меблі тощо еквівалентом – до 650 євро;

- для підприємців (мікропідприємництво) на розвиток підприємництва: обладнання, інструменти, професійна техніка, меблі тощо еквівалентом – до 2500 євро.

Консультації із участі в навчанні й попередній запис учасників та учасниць проводиться до 25 квітня 2018 року за телефонами: (097)606-70-96 або (050)374-10-14 (з 9:00 до 18:00)

Охочі пройти навчання заповнюють анкету учасника/учасниці тренінгу. Анкету можна отримати через ел.пошту, пославши запит з темою листа «анкета» на адресу: [email protected] або [email protected] або зателефонувавши за вище вказаними номерами телефонів.

Гранти на розвиток самозайнятості та підприємництва для ВПО, учасників АТО та їх сімей, місцевих мешканців (Чернігівська область)

УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ІНФОРМУЄ

Для визначення соціального статусу громадян, які переселяються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції на територію Прилуцького району управлінням соціального захисту населення забезпечено ведення Єдиної інформаційної бази даних про взятих на облік осіб, які переселяються у Прилуцький район відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 року № 509 «Про облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції». Станом на 01.01.2018 року до Єдиної інформаційної бази даних включено 381 особу зазначеної категорії громадян (в т.ч. 13 дітей віком до 18 років), яким оформлено та видано 381 довідку про облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції. Відповідно до статті 12 Закону України № 1706-УП від 20.10.2014 року «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» скасовано дію довідки про взяття на облік 15 внутрішньо переміщених осіб в зв’язку з поданими заявами. Всього знято з обліку 212 осіб зазначеної категорії громадян.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 року № 505 «Про надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації станом на 01.01.2018 року прийнято 213 заяв від громадян даної категорії, призначено 211 щомісячних грошових допомог (2 – відмови: 1 - відповідно до абзацу 1, п. 6 постанови: має у володінні житлове приміщення, розташоване в регіонах, інших ніж тимчасово окупована територія України та райони проведення антитерористичної операції; 1 - відповідно до абзацу 3, п. 6 постанови: будь-хто з членів сім’ї має на депозитному рахунку кошти у сумі, що перевищує 10-кратний розмір прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб). Станом на 01.01.2018 року щомісячну адресну допомогу особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, нараховано та виплачено 911 особам (за весь період з жовтня 2014 року).

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 року № 212 «Про внесення змін до Порядку надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» управлінням соціального захисту населення проводиться робота по призначенню грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам на наступний шестимісячний термін (призначено 359 сім’ям).

Із загальної кількості переміщених осіб налічується 2 багатодітних родини, яких охоплено послугами соціального супроводу. Звернулося із заявами на продовження соціальних виплат за новим місцем перебування 39 осіб, з них 28 заявників виїхали за межі Прилуцького району. Станом на 01.01.2018 року соціальні виплати отримують 11 заявників.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 року № 535 «Про затвердження Порядку використання коштів, що надійшли від фізичних та юридичних осіб для надання одноразової грошової допомоги постраждалим особам та особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції» розпорядженням голови Прилуцької райдержадміністрації від 12.11.2014 року № 487 створено комісію з розгляду питань надання одноразової грошової допомоги постраждалим чи внутрішньо переміщеним особам. У 2016 році проведено 2 засідання комісії, розглянуто 3 заяви, вирішено призначити 3 одноразових грошових допомоги. Виплачено 2 одноразових грошових допомоги. Систематично між управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації, Прилуцьким міськрайонним центром зайнятості та Прилуцьким об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України здійснюється обмін інформацією щодо громадян, які переселяються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції на територію Прилуцького району. Прилуцьким об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України здійснюється оперативний розгляд звернень щодо переведення пенсійних справ громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції до Прилуцького району, взяття їх на облік за місцем тимчасового проживання та забезпечення їм виплати пенсій. Рішенням щодо призначення (відновлення) виплат відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.06.2016 року №365 приймаються виключно на підставі рішення Комісії з призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам. Станом на 01.01.2018 року 508 осіб взято на облік (277 - з Донецької області, 221 - з Луганської області, 10 – з АР Крим), з них по Прилуцькому району всього 224 особи. З 508 осіб, які взяті на облік, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 року № 509 «Про облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції» всього 440 осіб (240 - з Донецької області, 198 - з Луганської області, 2 – з АР Крим) надали довідки про взяття на облік в управлінні соціального захисту населення відповідно чинного законодавства. Пенсії виплачуються 270 пенсіонерам. Відповідна робота проводиться постійно.

Відділом освіти Прилуцької райдержадміністрації забезпечено рівний доступ до якісної освіти дітей, які були вимушені виїхати із тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції. Станом на 01.01.2018 року з числа внутрішньо переміщених осіб 12 дітей влаштовано до 8 загальноосвітніх навчальних закладів та 2 дитини до дошкільного навчального закладу району. Педагогічними та працівниками психологічної служби забезпечується соціально-педагогічний та психологічний супровід дітей-переселенців. А саме: тренінгові заняття в рамках програм «Рівний-рівному», «Дорослішай на здоров’я», «Пізнай себе»; години спілкування з метою національно-патріотичного виховання; бесіди профілактичної тематики; круглі столи. У загальноосвітні навчальні заклади, які за штатним розписом не мають психологів, здійснюють систематичні виїзди спеціалісти з базових шкіл. Учні залучені до гурткової роботи та участі в спортивних змаганнях. Організовано безкоштовне харчування для даної категорії учнів загальноосвітніх навчальних закладів за бюджетні кошти. Всі діти даної категорії забезпечені шкільними підручниками. Учні з числа внутрішньо переміщених осіб були залучені до святкування Дня святого Миколая на базі міського та районного Будинків культури (15.12.-19.12.2017 року).

Своєчасне надання невідкладної, амбулаторної та стаціонарної медичної допомоги переселенцям з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції здійснюється Прилуцькою ЦРЛ на загальних підставах. Обліковуються хворі з даної категорії громадян щодо забезпечення лікарськими засобами в рамках державних програм та комплексних заходів, фінансування яких здійснює МОЗ України. Відмов в наданні медичної допомоги не було. Всім дітям, які прибули з тимчасово окупованої території АР Крим та районів проведення АТО, проводиться поглиблений медичний огляд. Всі переселенці знаходяться під наглядом сімейних лікарів районної лікарні та АЗПСМ. Внутрішньо переміщеним особам проводяться профілактичні щеплення згідно календаря щеплень.

Всі переселенці з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції на територію Прилуцького району мешкають в будинках, придатних для проживання. Управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації сформовано уточнений перелік наявного житла в розрізі сільських, селищних рад для постійного або тимчасового проживання переселенців з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. З метою забезпечення державних соціальних гарантій у сфері житлово-комунального обслуговування, приведення існуючих норм споживання житлово-комунальних послуг до їх фактичного обсягу споживання, дотримання принципу соціальної справедливості під час надання пільг і субсидій, управління соціального захисту населення Прилуцької районної державної адміністрації проводить постійну широку інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо оформлення субсидій на житлово-комунальні послуги.

Для координації роботи щодо надання роз’яснень переселенцям про можливість отримання соціальної підтримки та забезпечення тимчасовим житлом переселенців з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, Донецької та Луганської областей працюють «гарячі» телефонні лінії.

Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до пункту 3 Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг”

Набір на участь у Літній школі для ВПО з Чернігівської, Житомираської та Сумської областей

Боротьба за пенсію внутрішньо переміщених осіб!

Якщо підприємство, на якому ви починали свою трудову діяльність, не контролюється українською владою, довести, що ви там колись працювали і маєте право на пенсію досить складно. У кого можуть виникнути проблеми?

Поняття «страховий стаж» з'явилося в Україні з 1 січня 2004 року. Починаючи з цього часу інформацію про нього надає відділ персоніфікованого обліку територіального управління Пенсійного фонду України.

З 2000 року в Україні існує Єдиний реєстр застрахованих осіб, який ведеться в електронному вигляді, і містить дані про платежі в Пенсійний фонд України за кожного працівника. Саме з відрахувань і визначається страховий стаж працівника, згідно з яким потім оформляється пенсія. Крім того з 1 січня 2004 року (з дати набрання чинності Законом України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування») в пенсійному законодавстві застосовується поняття «страховий стаж. Саме з 01.01.2004 для зарахування в стаж особи певного місяця роботи необхідно, щоб за цей місяць із заробітку були сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок. Інформацію про страховий стаж застрахованих осіб, починаючи з 1 січня 2004 року, надає відділ персоніфікованого обліку територіального управління Пенсійного фонду України. Стаж роботи до 1 січня 2004 зараховується на умовах раніше діючого законодавства », - повідомили в Департаменті пенсійного забезпечення Міністерство соціальної політики.

Тобто, тим, хто прийшов на підприємство, яке опинилося на непідконтрольною території, після 1 січня 2004 року, хвилюватися нема про що. Вся необхідна для оформлення пенсії інформація знаходиться в електронній базі даних, доступ до якої є з будь-якої точки України. Підтверджувати стаж доведеться тим, хто працював на таких підприємствах раніше 2004 року. Причому, наявність або відсутність статусу внутрішньо переміщеного особи тут ролі не грає.

Як підтвердити страховий стаж?

У Міністерстві соціальної політики також стверджують, що основним документом, що підтверджує наявність страхового стажу, є трудова книжка.

За відсутності трудової книжки, а також в тих випадках, коли в трудовій книжці відсутні необхідні записи або містяться неправильні чи неточні записи про періоди роботи, для підтвердження трудового стажу приймаються дані, наявні в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування, довідки, виписки з наказів, особові рахунки і відомості про видачу заробітної плати, посвідчення, характеристики, письмові трудові договори і угоди з відмітками про їх виконано і та інші документи, що містять відомості про періоди роботи.

Крім того, якщо вищевказаних документів немає, для підтвердження трудового стажу приймаються членські квитки профспілок. Але таким чином можна підтвердити тільки той період роботи, під час якого були сплачені членські внески до профспілки. У випадках, коли в трудовій книжці відсутні відомості, що визначають право на пенсію на пільгових умовах або за вислугу років, встановлені для окремих категорій працівників, для підтвердження спеціального трудового стажу приймаються уточнюючі довідки підприємств, установ, організацій або їх правонаступників.

Якщо підприємства, установи, організації або їх правонаступники розміщуються на тимчасово окупованій території України або в районах проведення антитерористичної операції, спеціальний трудовий стаж може підтверджуватися за даними, наявними в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Що радять юристи?

У підсумку, виходить, що найчастіше громадянам, які зіткнулися з такою проблемою, потрібно їхати за які підтверджують довідками на непідконтрольну територію. Але в силу правових колізій домагатися визнання цього документа потрібно в суді. Громадяни України мають право на безоплатну правову допомогу. Тому якщо послуги приватного адвоката їм не по кишені, з такою проблемою можна звернутися в центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Бюро правової допомоги.

За отриманням консультації та захистом своїх прав мешканцям м. Прилук та Прилуцького району можна звернутись до Прилуцького бюро правової допомоги за адресою: м. Прилуки, вул. Гімназична, буд. 94 або зателефонувати (04637) 5-07-70 чи (04637) 5-03-43. Також, цілодобово та безкоштовно у межах України можна отримати відповіді на правові питання, за єдиним номером системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103

За інформацією Прилуцького бюро правової допомоги

Вимушені переселенці, учасники АТО та мешканці Чернігівської області можуть отримати грантову підтримку на розвиток власного бізнесу

Оголошення для внутрішньо переміщених осіб!

Починаючи з 2014 року, представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) реалізує проекти, направлені на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО). З січня 2017 року до липня 2018 року буде тривати проект «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні», що фінансується Європейським Союзом.

Основна мета проекту полягає у задоволенні потреб ВПО у відновленні та інтеграції, сприянні соціальної стабілізації та зміцненню довіри. Основними завданнями проекту є: підтримка громад, що приймають ВПО та зменшення напруги у громадах; сприяння примиренню, зміцненню довіри та соціальної згуртованості в громадах в постконфліктних територіях; розширення засобів існування для ВПО; зміцнення потенціалу українських урядових установ для розвитку системи реєстрації ВПО.

Було оголошено конкурс для громад, зацікавлених в участі у проекті соціального згуртування, з метою покращення взаємодії між членами громад та ВПО. Проект соціального згуртування запланований до впровадження у 12 областях України, а саме у 35 громадах цих областей. Однією із попередньо обраних областей є Чернігівська область. У кожній громаді МОМ проводитиме тренінги з розвитку громад, після яких громада буде реалізовувати проект.

В усіх громадах МОМ буде забезпечувати рівноцінну участь приймаючої громади та ВПО, чоловіків і жінок, залучення різних членів громади, включаючи національні меншини і соціально уразливі групи населення.

Детальна інформація щодо конкурсу знаходиться на офіційному веб-сайті МОМ: http://iom.org.ua/en/konkurs-dlya-gromad-zacikavlenih-v-uchasti-ua1-2017-012.

Контактна особа від МОМ – Анна Єрьоміна (тел. 0445685015, адреса електронної пошти: [email protected]).

 

 

ДОПОМОГА ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИМ ОСОБАМ ТА ПОСТРАЖДАЛИМ, ЯКІ ОПИНИЛИСЬ У СКЛАДНИХ ЖИТТЄВИХ ОБСТАВИНАХ

 

 

 

 

Управління соціального захисту населення Прилуцької райдержадміністрації інформує: «Призначено радників з питань вимушених переселенців»

 

 

Міністерством соціальної політики України разом із громадською ініціативою Крим SOS та Міжнародною організацією Stabilization Support Servises за підтримки уряду Великобританії започатковано програму позаштатних радників з питань внутрішньо переміщених осіб, спрямовану на забезпечення соціального захисту цих осіб та інших незахищених громадян у населених пунктах України.

У межах реалізації Програми на період із 01 вересня 2015 року по 30 квітня 2016 року впроваджено посаду «Радник з питань внутрішньо переміщених осіб» та призначено 25 радників для роботи у регіонах.

Кожен переселенець, який не може розв’язати своє соціальне питання самостійно з тієї чи іншої причини безпосередньо на районному рівні (в будь-якому регіоні України), зможе звернутися до регіонального радника з питань внутрішньо переміщених осіб за допомогою.

Радники на регіональному рівні будуть допомагати внутрішньо переміщеним особам у налагодженні комунікації між ними та Міністерством соціальної політики, отриманні інформації з питань, що стосуються їх соціального захисту, та розв’язанні виявлених проблем.

У Чернігівській області на посаду радника призначено Едієву Надію Михайлівну.

Графік прийому: вівторок; четвер 1000–1300 каб. 18 (Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації; проспект Миру, 116-а, м. Чернігів).

В інші дні прийом проводиться за адресою: вул. Горького, 57/1, м. Чернігів.

Державна служба зайнятості готова сприяти Вашому працевлаштуванню!

У центрах зайнятості Вам допоможуть:

• отримати інформаційні та консультаційні послуги, пов'язані з працевлаштуванням;

• знайти роботу – тимчасову або постійну;

• отримати виплату допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності;

• взяти участь у громадських або інших роботах тимчасового характеру;

• отримати професійну підготовку або перепідготовку, підвищення кваліфікації у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, у тому числі в навчальних закладах державної служби зайнятості, на підприємствах, в установах, організаціях;

• отримати статус безробітного та матеріальну допомогу на випадок безробіття.

В усіх центрах зайнятості єдина база вакансій по Україні. Усі вакансії – у вільному доступі.

За потреби скористайтеся послугами:

• безкоштовної інформаційно-довідкової телефонної системи державної служби зайнятості: 0-800-50-50-60 (зі стаціонарного телефону);

• безкоштовного мобільного сервісу «Пошук роботи»: 730 (з мобільного телефону);

• веб-сайтів Державної служби зайнятості www.dcz.gov.ua та www.trud.gov.ua .

Облік та реєстрація в центрі зайнятості здійснюється незалежно від того, де Ви живете чи перебуваєте. Усі послуги – безкоштовні.

Для реєстрації в службі зайнятості та отримання статусу безробітного необхідно подати наступні документи:

• паспорт громадянина України;

• облікову картку платника податків (ідентифікаційний код).

• трудову книжку (або її дублікат чи довідку архівної установи про прийняття та звільнення з роботи), або документ, що підтверджує періоди зайнятості (наприклад, цивільно-правовий договір);

• диплом або інші документи про освіту;

• військовий квиток (в якому зазначена дата взяття на облік у військовому комісаріаті відповідно до законодавства).

Для призначення допомоги по безробіттю подається:

• довідка з військового комісаріату, військової частини або іншого формування про:

• строки проходження служби;

• грошове забезпечення.

 

 

Безоплатна правова допомога вимушеним переселенцям

 

 

В Україні впроваджується масштабний проект, який спрямований на сприяння правовому захисту громадян, які вимушені залишити окуповані та небезпечні території.

Програма впроваджується Датською Радою у справах біженців та Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в 20 областях нашої держави, в тому числі й на Чернігівщині. Партнером проекту в Чернігівській області є Чернігівський громадський комітет захисту прав людини.

У рамках проекту вимушених переселенців з окупованих територій та зони бойових дій інформують через ЗМІ про їхні законні права, засоби правового захисту і доступність юридичних послуг. Кваліфіковані юристи надають всебічну безоплатну юридичну та консультаційну підтримку, адвокатську допомогу, в тому числі у національних й міжнародних судових інстанціях, з правових питань щодо статусу внутрішньо переміщених осіб, отримання соціальних гарантій та пільг, працевлаштування, переоформлення прав власності та документів, компенсацій за пошкоджене або втрачене внаслідок бойових дій майно, тощо.

Для отримання безоплатної правової допомоги та іншої інформації щодо свого статусу вимушені переселенці, які перебувають на території Чернігівської області, можуть звертатися до Чернігівського громадського комітету захисту прав людини за адресою: вул. Горького 57, м.Чернігів, 14000, телефон «гарячої лінії»: (0462) 612-532.

Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

 

 

Управління соціального захисту населення інформує:

 

 

Безоплатна правова допомога вимушеним переселенцям

В Україні впроваджується масштабний проект, який спрямований на сприяння правовому захисту громадян, які вимушені залишити окуповані та небезпечні території.

Програма впроваджується Датською Радою у справах біженців та Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в 20 областях нашої держави, в тому числі і на Чернігівщині. Партнером проекту в Чернігівській області є Чернігівський громадський комітет захисту прав людини.

В рамках проекту вимушених переселенців з окупованих територій та зони бойових дій, інформують через ЗМІ про їхні законні права, засоби правового захисту і доступність юридичних послуг. Кваліфіковані юристи надають всебічну безоплатну юридичну та консультаційну підтримку, адвокатську допомогу, в тому числі в національних й міжнародних судових інстанціях, з правових питань щодо статусу внутрішньо переміщених осіб, отримання соціальних гарантій та пільг, працевлаштування, переоформлення прав власності та документів, компенсацій за пошкоджене або втрачене внаслідок бойових дій майно, тощо.

Для отримання безоплатної правової допомоги та іншої інформації щодо свого статусу вимушені переселенці, які перебувають на території Чернігівської області, можуть звертатись до Чернігівського громадського комітету захисту прав людини за адресою: вул. Горького, 57, м. Чернігів, 14000, телефон «гарячої лінії»: (0462) 612-532, e-mail: [email protected].

 

 

ЗАКОН УКРАЇНИПро внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб

 

 

 

 

До відома роботодавців! ПРООН оголошує прийом попередніх пропозицій щодо створення робочих місць для внутрішньо переміщених осіб в Україні, а також працевлаштування місцевого населення Донецької та Луганської областей

 

 

 

 

ДО УВАГИ ГРОМАДЯН, ЗОКРЕМА ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ!

 

 

Якщо ви шукаєте роботу – зверніться до державної служби зайнятості, яка стане вашим особистим консультантом та надійним помічником в її пошуку.

В усіх центрах зайнятості - єдина база вакансій по Україні. Серед них є вакансії з наданням житла.

Усі вакансії – у вільному доступі.

Облік та реєстрація в центрі зайнятості здійснюється незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування.

За детальною інформацією звертайтеся до Прилуцького міськрайонного центру за адресою: вул. Вокзальна, 46 або за телефонами: 3-04-99, 3-11-31 або до будь-якого зручного для Вашого відвідування центру зайнятості.

 

Шлях переселенця.

 

https://legalaid.gov.ua/