back

Прилуцький район - переможець трудового суперництва

24 листопада 2011

Під час урочистих зборів в обласному центрі з нагоди Дня працівників сільського господарства голова облдержадміністрації Володимир Хоменко та голова обласної ради Анатолій Мельник вручили Кубки та Дипломи «Переможець трудового суперництва», а також цінні подарунки керівникам трьох північних та трьох південних районів області.

Кращим серед південних районів визнано Прилуцький район.

Нинішній рік був успішним для аграріїв Прилуччини. Вагомих здобутків досягнуто в рослинництві, яке є базовою галуззю сільгоспвиробництва. Валовий збір зерна складе 340 тис. тонн, цукрових буряків - 104 тис. тонн, олійних культур – 25,9 тис. грн., картоплі – 1,2 тис. тонн.

Зростають продуктивні та якісні показники і у тваринницькій галузі. Найбільш потужними господарствами по виробництву молока є ТОВ «КрокУкрЗалізБуд», де за 10 місяців надоєно його по 5,2 тис. кг від корови, ТОВ АФ «Миколаївка» - надій молока за 10 місяців склав 5,4 тис. кг.

Потужно розвивається галузь м’ясного скотарства у ТОВ «Агрікор - Холдинг», у якому поголів’я м’ясних корів одне з найбільших в області. А лідерами в галузі свинарства на Прилуччині є ТОВ «КрокУкрЗалізБуд» та ТОВ «Прилуки-Гарантбуд», де за 10 місяців вироблено відповідно 560 і 630 тонн свинини.

https://legalaid.gov.ua/