back

20 червня 2016

Святкування Дня села

19 червня жителі Охіньок відсвяткували День села. Сонячного дня на свято зібралося багато гостей. Свято розпочалося з виставки виробів місцевих народних умільців декоративно-прикладного мистецтва – це і вишивка, і твори живопису, і вишивка з бісеру, які захоплюють і не залишають поза увагою жодного глядача.

Знаковим у святкуванні Дня села стала презентація книги з романтичною назвою «Там, де Утка з Селезнем цілується…», яку написав та презентував для всіх присутніх Микола Полікарпович Марченко – директор Охіньківської ЗОШ.

«Там, де Утка з Селезнем цілується…» - це історико - краєзнавчий нарис, який розповідає про минуле й сьогодення двох споріднених по духу сіл – сусідів – Охіньки та Пручаї, що на Прилуччині Чернігівської області. Це своєрідний літопис про покоління людей, які народилися, жили , працювали, любили створювати сім’ї, мріяли й сперечалися, а разом з усім - ненастно творили історію неймовірно мальовничого поліського краю, залишаючи свій яскравий чесний слід на землі.

Видання книги фінансово підтримали депутати Верховної Ради України Володимир Бондаренко та Олег Дмитренко, академік Микола Макаренко, СТОВ «Дружба – Нова», вчителі Ніна Денисенко й Ольга Марченко, земляки, випускники Охіньківської школи 2015 р. Світлана Кисленко, Тетяна Остапенко та інші.

До численних привітань автора книги долучилися голова районної ради Василь Малик та начальник відділу культури райдержадміністрації Лариса Ковтун, які побажали Миколі Марченко нових ідей в продовженні розпочатої справи, легкого пера та натхненних днів.

Жителів та гостей села привітала односельчанка, народна артистка України Тетяна Негрій, яка подарувала присутнім пісні у власному виконанні.

Після концертної програми, яка була підготовлена учасниками колективів місцевої художньої самодіяльності, гості та жителі села були запрошені на масові народні гуляння. Для наймолодших мешканців було організовано справжнє дитяче свято з веселими розвагами та атракціонами. Також усіх присутніх пригощали смачною польовою кашею.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/