back

22 червня 2016

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

22 червня 1941 року почалася Німецько-Радянська війна. 75 років потому, у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни, Україна вшановує пам'ять восьми мільйонів своїх синів і дочок, які віддали життя за мир, за майбутнє свого народу.

Сьогодні за участю голови райдержадміністрації Валентини Ковтун, голови районної ради Василя Малика, голови районної ради ветеранів Валентини Гриценко, голови районної асоціації сільських, селищних рад, Сухополов’янського сільського голови Сергія Проценка, ветерана Другої світової війни Михайла Галича, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, районних організацій і служб, учнівської молоді з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні біля пам’ятника Олега Кошового в м. Прилуки проведено екскурс у минуле та покладання квітів до пьам’ятника. Всі присутні вшанували пам’ят про загиблих земляків у Другій світовій, в антитерористичній операції хвилиною мовчання, молодь запалила свічки пам’яті.

Керівництво району з громадськістю району відвідали музей Олега Кошового, де були ознайомлені з історією участі Прилуччини у Другій світовій війні.

Пам’ять за загиблими у Другій світовій війні 1939-1945 років вшановано покладанням квітів до пам’ятників загиблим у Другій світовій війні на території населених пунктів району. На флагштоках, адміністративних будівлях, приміщеннях навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, культури, приспущені державні прапори України. Також у районі в цей день було обмежено проведення розважальних заходів.

Проведення в районі Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Даньківська сільська рада

Дідівська сільська рада

Линовицька селищна рада

Сергіївська сільська рада

Смоська сільська рада

Яблунівська сільська рада

Білорічицька сільська рада

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/