back

23 серпня 2016

Урочистості до Дня Державного Прапора України

23 серпня біля приміщення райдержадміністрації за участю голови райдержадміністрації Валентини Ковтун, голови районної ради Василя Малика їх заступників, керівників управлінь і відділів райдержадміністрації, депутатів районної ради, представників громадськості відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України.

До урочистого підняття Державного Прапору України були запрошені Юрій Лесик - старший сержант, учасник антитерористичної операції, нагороджений медаллю "За визволення Донбасу", "Захисник Вітчизни" та Анна Руденко – учениця 5 класу Дідівської ЗОШ І-ІІІ ст., відмінниця навчання, переможець районного та обласного туру Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, активний учасник інтелектуальних предметних конкурсів «Кенгуру», «Соняшник», «Левеня» та інших.

В ході святкових урочистостей проведено нагородження відзнакою Президента України – ювілейною медаллю «25 років незалежності України» нагороджені Віктор Паустовський - заступник директора з навчально – виховної роботи Сухополов’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Прилуцької районної ради Чернігівської області та Тетяна Дзигало – Сергіївський сільський голова; грамотою райдержадміністрації - кращих працівників усіх галузей господарського комплексу району, учасників антитерористичної операції.

Відбулася акція «Я – громадянин України» з вручення паспортів громадянина України 9 юнакам і дівчатам, яким виповнилося 16 років і які вже мають досягнення в навчанні, мистецтві та спорті, активні в громадському житті.

Голова райдержадміністрації у зверненні до учасників церемонії наголосила, що і сьогодні під національно-державним Прапором кращі сини народу змушені зі зброєю в руках захищати державну незалежність і територіальну цілісність від зовнішнього втручання та внутрішніх антидержавних посягань. Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх полеглих за незалежність України.

З вітальними слова з нагоди Дня Державного Прапора України звернулися голова районної ради Василь Малик, голова громадської організації «Учасники антитерористичної операції «Щит» Павло Красноок.

Представники громадського формування «Прилуцька самооборона народної ради» висловили слова вдячності від захисників з передової за організовану допомогу учасникам антитерористичної операції, яка вже в дванадцятий раз була організована райдержадміністрацією в рамках районної акції «Допоможемо нашим захисникам», присвячена 25-й річниці незалежності України. До акції долучилися всі небайдужі люди - працівники відділів та управлінь райдержадміністрації, районної ради, районних установ, організацій, які зібрали близько 1 тонни продукції: предмети одягу, засоби особистої гігієни та продукти харчування.

На алеї біля райдержадміністрації діяла тематична виставка «Незалежна і вільна держава - творіння української нації».

Святкові урочистості у День Державного Прапора України, присвячені символу держави, наповнили усю громаду гордістю й упевненістю у своїх силах, що всі незгоди Україна здолає і буде гідне життя на рідній землі під синім небом у жовтому колоссі.



Відділ інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/