back

30 серпня 2016

Дві школи на Прилуччині отримали нові автобуси

30 серпня, на порозі нового навчального року, за участю голови райдержадміністрації Валентини Ковтун, першого заступника голови райдержадміністрації Дениса Росовського, начальника відділу освіти райдержадміністрації Миколи Бобренка відбулась урочиста передача ключів від нових шкільних автобусів директорам опорних загальноосвітніх навчальних закладів району – Линовицькій та Малодівицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів.

У вітальному слові до педагогів та школярів голова райдержадміністрації Валентина Ковтун наголосила, що надання якісної освіти в населених пунктах району також залежить від можливості підвозу школярів до навчальних закладів з розвиненою матеріально-технічною базою. Нові автобуси - це можливість вчасно і безпечно довозити дітей до навчального закладу.

Придбані автобуси — комфортні та безпечні для дітей. Авто розраховані на 30 місць, мають сучасну паливну систему, що зменшує шкідливі викиди в атмосферу, обмежувачі швидкості, автономне опалення, додаткові люки. Сидіння спеціально розроблені під школярів. Є кошики для речей дітей. У салоні встановлені тривожні кнопки і гучний зв'язок. Вартість одного автобуса становить 1 млн. 400 тис. грн. Придбання комфортного шкільного транспорту стало можливе завдяки спільній праці державних, місцевих органів влади та інвесторів.

На урочистостях з цієї нагоди лунали слова вдячності усім, хто всіляко сприяв втіленню в життя такої доброї справи, як придбання нових автобусів для підвозу школярів району.

https://legalaid.gov.ua/