back

24 жовтня 2016

Змагання з Всеукраїнського мотокросу відбулися на Прилуччині

У неділю, 23 жовтня, в урочищі «Горова Білещина» відбулися щорічні змагання з Всеукраїнського мотокросу, які проводилися на території нашого району спортивно-технічним клубом «Тайм» (голова Олександр Криштопа) за сприяння народного депутата України Олега Дмитренка.

В урочистому відкритті змагань взяла участь голова райдержадміністрації Валентина Ковтун.

Вітаючи спортсменів Валентина Ковтун відмітила, що мотоциклетний спорт один із найвидовищніших технічних видів спорту. Спортсмени, які обрали цей нелегкий та певною мірою небезпечний вид спорту, у якому можливості техніки поєднуються з витривалістю та сміливістю людини, викликають захоплення у всіх, хто вболіває за учасників змагань. Позитивно також, що ті діти, які беруть участь у спортивних змаганнях, можуть проявити себе, мають можливість проводити час із користю для здоров’я, розвиваючи свої фізичні можливості.

Також Валентина Ковтун зазначила, що райдержадміністрація завжди підтримує проведення таких змагань, бо вони популяризують фізичне виховання та культуру, а також пропагують здоровий спосіб життя серед молоді, дітей.

Голова райдержадміністрації висловила впевненість, що учасники змагань своєю фізичною підготовкою, високим духом боротьби підтверджують, що вони майбутнє нашої держави, які збудують сильну, міцну, незалежну Україну, стануть її справжніми захисниками та подякувала організаторам, вчителям, тренерам і наставникам, які гартують у своїх вихованців дух змагальності, прагнення перемагати і знову йти до незвіданих висот. Особливо Валентина Ковтун подякувала народному депутату України Олегу Дмитренку, який уже втретє сприяє проведенню таких змагань.

Для участі у мотокросі приїхали спортсмени з Житомирської, Рівненської, Дніпровської, Харківської, Волинської, Сумської, Київської, Чернігівської областей, віком від 6 до 60 років.

Більше 80 спортсменів змагалися у 3 номінаціях: у класі мотоциклів з об’ємом двигуна 50 кубічних сантиметрів, 65 кубічних сантиметрів, 85 кубічних сантиметрів.

У змаганнях брали участь і дві дівчинки: 6-ти річна Каріна Мельникова з м. Бобринець, яка посіла 2 місце та 13-річна Валерія Мішина з м. Ротор, яка посіла 4 місце.

Кожна номінація мала два заїзди за підсумками яких визначалися як переможці так і призери в особистому заліку. Спостерігати за перегонами спокійно несила жодній душі. Всі заїзди були неймовірними – адреналін переповнював як спортсменів так і вболівальників.

У класах І місце посіли:

- 50 кубічних сантиметрів - Синельников Костя з м. Києва,

- 65 кубічних сантиметрів – Романов Олександр з м. Суми,

- 85 кубічних сантиметрів – Гордієнко Богдан з м. Білопілля.

Спортсмени з м. Прилуки теж зайняли призові місця:

- Клас – 85 – Олійник Максим (ІІ місце),

- Клас «Аматори» - Вернигор Руслан (ІІ місце),

- Клас «Ветеран»- Похилько Микола (І місце),

- Клас «мотоцикли з коляскою» - Криштопа Олександр та Сучков Олександр (ІІ місце).

Всі переможці були нагороджені кубками, медалями та грошовими винагородами.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/