back

02 грудня 2016

До Міжнародного дня інвалідів відбулася зустріч керівництва району з особами з обмеженими фізичними можливостями

Відзначаючи щороку 3 грудня Міжнародний день інвалідів, прогресивне людство засвідчує цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги. Для них мають бути створені такі умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства. Ось і сьогодні 2 грудня з нагоди цієї дати відбулася зустріч керівництва району з особами з обмеженими фізичними можливостями, соціальними працівниками територіального центру соціального обслуговування, сільськими та селищними головами.

Голова районної державної адміністрації Валентина Ковтун у своєму виступі зазначила, що відзначення Міжнародного дня інвалідів – нагадування кожному з нас, що поруч живуть люди, які постійно потребують допомоги і захисту. Люди з обмеженими фізичними можливостями потребують соціального захисту та гідних умов життя. Побажала громадянам з обмеженими можливостями міцного здоров’я, витримки, мужності та оптимізму.

Як зазначила в.о. начальника управління соціального захисту населення Прилуцької районної державної адміністрації Оксана Матвєєва на обліку в управлінні соціального захисту населення перебуває 2591 осіб з інвалідністю. Інваліди забезпечуються засобами для реабілітації, санаторно-курортним лікуванням, направляються на навчання до центрів професійної реабілітації.

Директор територіального центру Ніна Косенко в своєму виступі сказала, що територіальним центром обслуговується 350 осіб з інвалідністю. Силами соціальних робітників цій категорії громадян надаються різноманітні життєво-необхідні послуги, включаючи і побутові: доставка та придбання продуктів харчування, медикаментів, прибирання житла, прання. Працівники територіального центру переймаються проблемами своїх підопічних щодня. А у святкові дні, залучаючи і благодійників, ми прагнемо зробити якомога більше. Не став виключенням і Міжнародний день інвалідів.

Перед запрошеними виступали начальник відділу юридичного та по роботі зі зверненнями громадян апарату райдержадміністрації – Вікторія Попова, заступник директора Прилуцького Міськрайонного центру зайнятості – Інна Фурманюк, голова районної ради ветеранів - Валентина Гриценко, голова Прилуцької територіальної первинної організації українського товариства сліпих (УТОС) – Ніна Таран, перекладач-дактилолог (сурдоперекладач) Прилуцької територіальної первинної організації українського товариства глухих (УТОГ) – Вікторія Фот.

Для запрошених осіб з інвалідністю з піснями виступили Полтарак Наталія із с. Івківці, Бублик Ніна із смт. Мала Дівиця, члени Прилуцької територіальної первинної організації українського товариства сліпих (УТОС) та працівники районного будинку культури.

Після заходу всім присутнім вручені подарунки.

У фойє райдержадміністрації діяла виставка робіт декоративно-прикладного мистецтва осіб з інвалідністю.

За інформацією районного територіального центру соціального обслугогування

https://legalaid.gov.ua/