back

23 січня 2017

21-а річниця громадської організації «Чернігівське земляцтво Києва»

20 січня пройшли традиційні щорічні збори громадської організації «Чернігівське земляцтво Києва», що відзначила своєю 21-у річницю. Як завжди, в гостинному Міжнародному виставковому центрі зібралися кияни — уродженці Чернігівщини, гості з усіх районів нашої області.

До початку урочистої частини у холі центру гості мали змогу ознайомитися з міні-виставками провідних музеїв, творами народних майстрів та аматорів мистецтва Чернігівщини. Під час огляду виставок відвідувачів розважали ансамбль української народної пісні "Антонівчанка", хоровий колектив "Колорит", аматорський фольклорний колектив "Криниці". У зібранні взяли участь голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, керівник Чернігівського земляцтва в Києві Віктор Ткаченко, відомі політичні, культурні та громадські діячі, духовенство. Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували світлу пам'ять борців за незалежність і територіальну цілісність України. Розпочалася урочиста частина зборів під акорди патріотичних пісень у виконанні лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, народного артиста України Василя Нечепи.

В залі пройшло урочисте засідання, де було показано документальний фільм про діяльність товариства за 2016 рік. А на його рахунку багато корисних справ з допомоги землякам в економіці, соціальних питаннях, культурі. Також ішлося про допомогу товариства і мешканців області українській армії, учасникам АТО.

Після слів привітання та вручення подарунків відбулася традиційна церемонія підписання угоди про співпрацю між Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівською обласною радою та радою товариства "Чернігівське земляцтво" в Києві, яку підписали багаторічний голова земляцтва Віктор Ткаченко, перший заступник голови Чернігівської обласної держадміністрації Леонід Сахневич, голова обласної ради Ігор Вдовенко.

По закінченні підписання відбулися дружні зустрічі у символічних "куренях" відділень земляцтва.

https://legalaid.gov.ua/