back

15 лютого 2017

На Прилуччині вшановано учасників бойових дій на території інших держав.

15 лютого біля пам’ятного знаку воїнам-афганцям в м. Прилуки з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам-афганцям, в якому взяли участь заступник голови райдержадміністрації Володимир Бобошко, заступник голови Прилуцької районної ради Наталія Єгорова, Прилуцький міський голова Ольга Попенко, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, Прилуцької міської ради, воїни-інтернаціоналісти, представники громадськості. Благочинний Прилуцького округу Микола Котеленець провів Богослужіння по загиблих та здійснив проповідь перед присутніми, в якій торкнувся теперішньої ситуації в Україні, закликав всіх бути милосердними та молитися за Україну.

Відповідно до Плану заходів з відзначення у районі Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав проведено впорядкування пам’ятників, меморіальних дощок, місць поховань загиблих учасників бойових дій на території інших держав. У закладах освіти та культури району проведено науково-практичні конференції, зустрічі за "круглим столом", історичні читання, уроки пам’яті, лекції, зустрічі з учасниками бойових дій на території інших держав, тематичні виставки, що висвітлюють сторінки війни в Афганістані та інші збройні конфлікти. У храмах району проведені панахиди за загиблими та померлими воїнами-інтернаціоналістами.

У відділенні денного перебування територіального центру до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав 14 лютого проведено годину пам'яті на тему: «Їх долі обпалені війною». Відділенням організації надання адресної натуральної та грошової допомоги територіального центру для 52 громадян, які отримують соціальні послуги, проведено ІІ етап загальнорайонної акції з врученням продуктових наборів у с.Удайці, с.Лісові Сорочинці, с. Смош, с. Малківка, смт.Мала Дівиця, смт.Ладан, с.Рудівка.

Війна в Афганістані забрала життя п’яти мешканців району: Немченко Віктор Вікторович, с. Білорічиця; Здоровенко Іван Григорович, с. Дідівці, Скрипченко Юрій Миколайович, с Ковтунівка; Гасевський Микола Іванович, Сумська область, зараз родина проживає в смт Ладан; Шевченко Віктор Миколайович, с. Смош.

15 лютого заступник голови райдержадміністрації Володимир Бобошко спільно з представниками виконкомів сільських, селищних рад відвідали сім’ї загиблих та вручили матеріальну допомогу від райдержадміністрації, народного депутата Олега Дмитренка та продуктові набори від міськрайонної спілки ветеранів Афганістану. Керівники подякували матерям за синів-героїв, які стали прикладом мужності й вірності військовому обов’язку та зазначили, що бойові здобутки учасників бойових дій на території інших держав, життєвий досвід та професіоналізм стають прикладом для нових поколінь захисників Вітчизни, які йдуть нині захищати незалежність нашої держави.

У смт. Ладан відвідали Гасевську Тетяну Іванівну- матір загиблого воїна-афганця Миколи Гасевського.

У с. Ковтунівка відвідали Макуху Ольгу Василівну - матір загиблого воїна-афганця Юрія Скрипченка.

У с. Смоші відвідали Шевченка Миколу Яковича - батька загиблого воїна-афганця Віктора Шевченка.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/