back

17 лютого 2017

Година пам’яті до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у відділенні денного перебування

Двадцять вісім років тому, 15 лютого 1989 року, закінчилась одна із трагічних воєн другої половини XX століття – війна в Афганістані.

14 лютого, напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, у відділенні денного перебування Прилуцького районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), яке розташоване в смт Мала Дівиця проведена година пам’яті на тему: «Їх долі обпалені війною».

Ведуча заходу, працівник відділення Валентина Шуст, нагадала присутнім про афганську війну, яка тривала майже десять років і забрала життя в багатьох юнаків. На заході виступив отримувач соціальної послуги соціальної адаптації, учитель історії за фахом Василь Іванович Фесик. Він згадав про ті події, пригадав усіх афганців -малодівичан.

Пройшов через афганське пекло та був нагороджений двома орденами Червоної Зірки та багатьма медалями за мужність і героїзм і наш земляк, перший заступник голови Української Спілки ветеранів Афганістану, Герой України Олег Міхнюк, який загинув в зоні АТО.

На заході була присутня мати Героя України Міхнюк Ганна Іванівна. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх воїнів, які загинули в Афганістані та під час АТО. Запрошені переглянули відеофільм «15 лютого – закінчення виходу військ з Афганістану».

На закінчення години пам’яті прозвучала улюблена пісня Олега Міхнюка у виконанні групи «Голубі берети» «Синь».

Після закінчення заходу ще довго запрошені пригадували минуле та поєднували його з теперішнім, висловлювали теплі слова підтримки Ганні Іванівні.

За інформацією відділення денного перебування Прилуцького районного територіального центру соціального обслуговування

https://legalaid.gov.ua/