back

17 лютого 2017

Сформовано новий склад Громадської ради при райдержадміністрації

17 лютого в райдержадміністрації відбулися установчі збори з формування нового складу Громадської ради при районній державній адміністрації. У вступному слові Тетяна Мирвода -начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації, член ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради при райдержадміністрації зазначила, що у своїй роботі райдержадміністрація завжди прагне дослухатись до зауважень, пропозицій мешканців району. Разом з представниками об’єднань громадян проводилися консультації і будуть надалі радитись, саме з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, стимулювання громадської активності, громадського руху і головне в конструктивному руслі працювати на розвиток району, надання можливості громадським об’єднанням для їх вільного доступу до інформації про діяльність райдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості в діяльності райдержадміністрації.

Зі звітом про роботу попереднього складу Громадської ради при райдержадміністрації виступив її голова Сергій Добренький, який підкреслив, що за два роки Громадською радою проведено 8 засідань, розглянуто понад два десятки питань економічного, соціального, гуманітарного розвитку району та висловив задоволення, що члени попереднього складу Громадської ради заявили про свою подальшу участь в консультативно-дорадчому органі при районній державній адміністрації на наступні два роки.

За рішенням установчих зборів Громадську раду сформовано у складі 19-ти представників інститутів громадянського суспільства. Члени громадської ради у своїх виступах засвідчили позитив від спільного прагнення райдержадміністрації та представників громадськості вирішувати життєво важливі питання районної громади, висловили пропозиції та побажання щодо подальшої діяльності Громадської ради при райдержадміністрації.

Після установчих зборів відбулося перше засідання Громадської ради при райдержадміністрації, на якому представники інститутів громадянського суспільства затвердили Положення про Громадську раду, Регламент своєї роботи на 2017-2018 роки, План роботи ради на 2017 рік.

На цьому засіданні одноголосно обрано головою Громадської ради при райдержадміністрації Сергія Добренького.Це вже його четверта каденція.

Вікторію Коротю - голову Прилуцької міськрайонної організації професійної спілки працівників агропромислового комплексу України та Віталія Лічмана - співзасновника та почесного члена Прилуцької міськрайонної громадської організації «Право на захист» обрано заступниками голови Громадської ради при райдержадміністрації.

Наступне засідання Громадської ради відбудеться в березні поточного року.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/