back

20 лютого 2017

Прилуччина вшанувала Героїв Небесної Сотні

20 лютого в актовій залі Линовицької ЗОШ І-ІІІ ст. відбулася патріотична година до Дня Героїв Небесної Сотні за участю голови районної ради Василя Малика, заступника голови районної ради Наталії Єгорової, начальника відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації Тетяни Мирводи, активу селища Линовиця, педагогічного та учнівського колективу школи, учасника бойових дій під Дебальцево Сергія Майданова, учасників бойових дій в АТО, які проживають в смт.Линовиця.

Патріотична година розпочалася виконанням гімну України усіма учасниками заходу.

У своїх виступах учасники зібрання відзначили, що в цей день ми не просто згадуємо події, які відбулися два роки тому на Євромайдані у Києві, ми віддаємо шану тим, хто ціною власних життів заявили свою принципову позицію щодо захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Ми маємо чітко усвідомити, що на кожному з нас лежить велика місія – захистити незалежність та територіальну цілісність держави. Було зазначено, що ми живемо в час героїв і ці герої знаходяться серед Нас. Вони воюють на Сході, вони організовують допомогу нашим воякам, вони допомагають країні вийти з кризи своєю щоденною роботою. Саме ці люди сьогодні творять історію Української держави.

Сергій Майданов - учасник бойових дій під Дебальцево, заступник командира 41 мотопіхотного батальйону розповів присутнім про бойові дії, які відбувалися в районі Дебальцівського плацдарму очима очевидця. Його розповідь була уривчаста, але досить вразлива і прониклива. Сергій В’ячеславович подякував усім, хто допомагав і зараз допомагає нашим землякам, які воюють на Сході країни, особливо за дитячі малюнки, подарунки, виготовлені руками дітей, які вони отримували в АТО разом з продуктовими посилками. Він також закликав молодь бути патріотами та не байдужими до долі своєї держави.

Продемонстровані відеоролики нагадали присутнім у залі про події, які відбувалися на Майдані у Києві. Героїв Майдану, юнаків Небесної сотні, які загинули за світле майбутнє України, вшанували хвилиною мовчання.

У фойє школи працівниками Линовицької бібліотеки була розгорнута літературно-тематична виставка до Дня Героїв Небесної Сотні та запалені свічки-памя'ті загиблим Героям.

Протягом лютого місяця у бібліотеках, музейних кімнатах навчальних закладів району організовано проведення тематичних виставок та експозицій, які висвітлюють трагічні події Революції Гідності. У навчальних закладах та установах культури буде проведено тематичні заходи, бесіди про причини та перебіг масових акцій громадського протесту в Україні, що відбувалися у листопаді 2013 року — лютому 2014 року, та про їх учасників. У навчальних закладах району організовано проведення тематичних годин спілкування, вечорів пам’яті та патріотизму, літературно-мистецьких композицій. У храмах району проведені поминальні богослужіння зі вшанування пам’яті загиблих учасників Революції гідності та Героїв Небесної Сотні.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/