back

16 березня 2017

Загальні збори жителів Обичівської, Великодівицької громад

16 березня на території Обичівської, Великодівицької сільських рад відбулися загальні збори громадян. У сходах взяли участь в.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський, голова районної ради Василь Малик, представники господарюючих суб’єктів Максим Пономаренко – керівник ТОВ «АгроКім», Дмитро Рожко – директор ТОВ «Прилуки- Гарантбуд», Олександр Шаманський - заступник генерального директора по гуманітарних питаннях ТОВ «Наташа-Агро», Лариса Бабак – адміністратор ТОВ «Наташа-Агро», депутати районної та місцевих рад. Під час зустрічі сільські голови: Обичівський – Сергій Вовченко та Великодівицький – Світлана Тритяченко ознайомили присутніх з роботою органів місцевого самоврядування, прозвітували про свою діяльність, про стан соціально-економічного розвитку територіальної громади за підсумками 2016 року та перспективи на 2017 рік.

В ході зборів виступили представники господарюючих суб’єктів, які прозвітували про роботу у 2016 році, ознайомили із планами на 2017 рік та гарантували подальшу співпрацю з територіальними громадами.

Жителі сіл Обичівської сільської ради активно обговорили питання життєдіяльності територіальної громади, забезпечення благоустрою території, збільшення орендної плати за оренду земельних часток (паїв), капітального ремонту дороги по вулиці Незалежності, виділення земельних ділянок поза межами населених пунктів для ведення особистого селянського господарства та інше.

Серед озвучених проблемних питань жителів с. Велика Дівиця були такі: ямковий ремонт дороги Мала Дівиця – Лосинівка, встановлення дитячого ігрового майданчика, благоустрою території. Не менш важливими проблемами для жителів є встановлення паркану на цвинтарі, перекриття даху будинку кульури, заміна вікон на енергозберігаючі у класах початкової ланки Великодівицької ЗОШ І-ІІ ступенів.

Звертаючись до присутніх, в.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський та голова районної ради Василь Малик звернули увагу на добровільне об’єднання територіальної громади, наповнення місцевого бюджету та використання коштів на розвиток громади, роботи закладів культури, освіти, медицини, а також наголосили на подальшій плідній співпраці інвесторів з територіальною громадою з метою наповнення місцевого бюджету, покращення рівня життя сільського населення.

За інформацією відділу організаційної роботи апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/