back

17 березня 2017

Майже 51 мільйон гривень – на оздоровлення дітей області

Про підсумки роботи 2016-го та пріоритетні завдання поточного року говорили днями на засіданні колегії Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА.

Участь у засіданні взяли заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Наталія Романова, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ніна Лемеш, а також представники відділів у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрацій.

Очільниця Департаменту поінформувала присутніх про реалізацію чотирьох обласних програм: «Молодь Чернігівщини», оздоровлення та відпочинку дітей області, підтримки громадських організацій фізкультурно-спортивного спрямування та підтримки сім’ї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми.

За словами Ніни Лемеш, в області значна увага приділяється розвитку спорту. Триває реформування спортивних дитячих шкіл, вживаються заходи щодо підготовки спортсменів Чернігівщини до Х Всесвітніх ігор 2017 року, обласних змагань з різних видів спорту тощо.

У 2016 році забезпечено оздоровленням та відпочинком майже 53% дітей шкільного віку. На оздоровчу кампанію використано 50,8 мільйона гривень. В області влітку минулого року працювали 476 закладів відпочинку, з них: 22 заклади оздоровлення, 475 таборів з денним перебуванням та 1 наметове містечко.

Керівник Департаменту зауважила, що Чернігівська область єдина в Україні здійснює матеріальну допомогу багатодітним сім’ям, у яких виховується 5 і більше дітей. Так, у 2016 році 69 таких родин отримали дитячі меблі та побутову техніку на суму 369 тисяч гривень.

Ніна Лемеш також подякувала представникам з районів та міст за проведену роботу зі збору коштів у рамках акції «Серце до Серця», а це близько 70 тисяч гривень. За ці кошти придбали медичне обладнання для обласної дитячої лікарні. Відзнаки отримали Ічнянська, Борзнянська та Бахмацька райдержадміністрації. За підтримку благодійної справи вручили «Золоте серце» і Наталії Романовій.

Заступник голови – керівник апарату ОДА акцентувала на основних минулорічних досягненнях у сфері розвитку спорту та підтримки сім’ї та молоді:

– Завдяки ініціативній роботі Департаменту протягом минулого року напрацьовано нові напрями роботи та забезпечено співпрацю з громадськими організаціями та державними установами для найбільш ефективної реалізації обласних молодіжних, спортивних та інших суспільно-важливих програм.

За повідомленням Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/