back

20 квітня 2017

Кошти на ремонт шляхів області вишукують скрізь

Шість дорожніх об’єктів на Чернігівщині цьогоріч охоплять поточним середнім ремонтом. Про це повідомив начальник Служби автомобільних доріг в області Володимир Гузема сьогодні під час прес-брифінгу в облдержадміністрації.

Оновлюватимуть зазначені шляхи загальною протяжністю більше 8 кілометрів за рахунок державного бюджету. У квітні із запланованих 43 мільйонів гривень мають освоїти понад мільйон. Роботи уже проводяться на трасі М-01.

Ще два об’єкти протяжністю більше 18 кілометрів ремонтуватимуть за рахунок кредитних коштів (78 млн грн). Передбачене співфінансування з обласної скарбниці — близько 8 мільйонів гривень. Фінанси з’являться і завдяки так званому «митному експерименту».

Також кошти вишукують у районах.

— Варвинщина для поліпшення своїх шляхів виділила близько 5 мільйонів гривень. Налагоджується співпраця і з об’єднаними територіальними громадами. Зокрема, спільними зусиллями дороги загального користування ремонтували у Кіптівській та Деснянській ОТГ, — зазначає Володимир Гузема. — Маємо надію, що цьогоріч реалізується ініціатива голови облдержадміністрації — свою частку внесуть і товаровиробники області.

За словами очільника Служби автомобільних доріг в області, незадовільний стан більшості магістралей зумовлений несвоєчасним поточним ремонтом та понаднормовим навантаженням.

Загальна потреба у коштах відповідно до вимог на мережу складає біля 12 мільярдів гривень.

Детальніше про розвиток транспортної інфраструктури Чернігівщини читайте за посиланням.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації Назад

https://legalaid.gov.ua/