back

20 квітня 2017

Засідання державної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації

Засідання державної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації проведено в.о. голови райдержадміністрації, головою комісії Денисом Росовським в райдержадміністрації по питаннях посилення заходів з профілактики африканської чуми свиней (АЧС) на території Прилуцького району, забезпечення проведення інформаційно-просвітницької роботи серед населення з питань профілактики АЧС, обов’язково для всіх свиногосподарств району «закритий режим» роботи, розробки та затвердження соціальних програм захисту тваринництва від карантинних інфекційних захворювань в районі на 2017-2021 роки та інші.

На засідання комісії були запрошені керівники свиногосподарств, сільські (селищні голови) та представники мисливських та лісового господарств.

В.о. начальника Держпродспоживслужби в Прилуцьому районі, заступник голови комісії ДНПК Анатолій Кірієнко доповів про реальну загрозу, яку створюють фізичні особи, що займаються закупівлею свиней в різних місцях, з подальшим подвірним забоєм та реалізацією продуктів забою на ринках. Про необхідність заборони подвірного забою. Про загрозу виникнення АЧС на території Прилуцького району в разі незабезпечення суб’єктами господарювання роботи своїх господарств в «закритому режимі». Були заслухані керівники свиногосподарств щодо роботи свиноферм в «закритому режимі».

Розроблено та розглянуто на засіданні комісії Цільову соціальну програму захисту тваринництва Прилуцького району від карантинних інфекційних захворювань на 2017-2021 роки.

За інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/