back

18 травня 2017

Президент України провів зустріч з Президентом Європейського Парламенту

Після церемонії підписання рішення про запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для українських громадян Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Європейського Парламенту Антоніо Таяні.

Глава держави відзначив, що Європейський Парламент завжди був найбільш амбітним прихильником європейських устремлінь українського народу. Саме тому нинішнє підписання рішення ЄС про надання українським громадянам безвізового режиму є спільним досягненням.

Сторони висловили очікування, що наступним етапним рішенням має стати набуття чинності Угодою про асоціацію.

Петро Порошенко висловив переконання, що Україна і надалі відчуватиме підтримку Європарламенту, зокрема щодо подальшого більш амбітного наповнення європейського порядку денного нашої держави.

Глава Української держави привернув увагу Глави Європарламенту до триваючого брутального порушення Кремлем Мінських домовленостей, свідченням чого є чергове загострення безпекової та гуманітарної ситуації на Донбасі.

Він відзначив важливість підтримки Європарламентом збереження санкційного режиму проти Росії до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, включаючи Крим.

Президент України висловив різке засудження випадків протиправного відвідування окремими членами Європейського Парламенту окупованих територій Криму та Донбасу і звернувся до Президента Європейського Парламенту з проханням дати адекватну відповідь та не допускати таких візитів у майбутньому.

Петро Порошенко підтвердив запрошення Антоніо Таяні відвідати з візитом Україну.

Прес-служба Президента України

https://legalaid.gov.ua/