back

20 травня 2017

Прилуччина ярмаркує на Миколиному ярмарку

Вже стало доброю традицією щорік зустрічатися на Миколиному ярмарку, який 20 травня проходить у місті Прилуки.

Ярмарок, який організовується на честь нашого славетного земляка Миколи Федоровича Яковченка, народного артиста України розпочався з вшанування великого Сміхотворця – покладанням квітів до пам’ятника Миколі Яковченку, в якому взяла участь делегація Прилуцького району на чолі з в.о. голови райдержадміністрації Дениса Росовського, голови районної ради Василя Малика, заступника голови районної ради Наталії Єгорової.

З театральної площі до Центральної площі міста Прилуки пройшла театралізована хода, де відбулося урочисте відкриття Миколиного ярмарку.

Вітаючи учасників ярмарку Денис Росовський зазначив, що Прилуччина славиться працьовитими людьми, завзятими майстрами, творчими здобутками і сьогодні має можливість популяризувати народні традиції серед учасників ярмарку, презентувати культурний та економічний потенціал нашого краю.

Учасників ярмарки вітали міський голова Ольга Попенко, Народний депутат Валерій Дубіль, голова Прилуцької районної ради Василь Малик, депутат Чернігівської обласної ради Олег Авер'янов, член союзу кінематографістів, представник Чернігівського земляцтва Євген Калін. Присутні на святі обласні та місцеві депутати, апарат міської ради, представники установ та підприємств міста.

Разом з гостями ярмарку наша делегація радо долучилася до колоритного ярмаркового дійства, відвідала ярмарковий «Бульвар вареників», де мала можливість скоштувати вареники на різний смак, переглянула виставку-продаж предметів декоративно-прикладного мистецтва, взяла участь у народних гуляннях за участю фольклорних колективів Прилуччини.

А загалом, всі учасники ярмарку мали можливість добре поярмаркувати, повеселитися, розважитися, зігрітися добром, миром і ласкою, так як ярмаркова програма була досить яскравою і тривала до пізнього вечора.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/