back

26 травня 2017

Свято Останнього дзвоника у Прилуцькому районі

Сьогодні, 26 травня, для школярів Прилуцького району пролунав останній дзвоник, який сповістив про закінчення навчальних занять та початок прекрасної пори – літніх канікул. Для кожного з нас цей день має своє значення. Для дітей – це нова валіза знань за плечима, для вчителів – гордість за виховання майбутнього покоління, для батьків – мить, коли їхні діти стають дорослішими на рік.

Свято останнього дзвоника особливий день для тих школярів, які закінчують школу. Для когось він сповістив про перехід до наступного класу, для когось — це початок нового навчання, здобуття вищої освіти, для когось — початок трудового життя.

Цієї весни 2587 учнів здобули знання у 28 школах нашого району. На урочистих лінійках сьогодні зібралися 145 випускників 11-х класів та 259 – 9-х класів.

Керівництво району під час урочистих лінійок дітлахів вітали із закінченням навчання та початком довгоочікуваних літніх канікул, кращих учнів, переможців конкурсів та олімпіад різного рівня нагороджували дипломами та грамотами.

Загалом у святкових урочистих заходах у школах району взяли участь представники органів влади, депутати районної ради, керівники установ та організацій району, керівники господарюючих суб’єктів.

Вітання і нагородження тісно перепліталися у концертній програмі свята з художніми виступами учнів загальноосвітньої школи.

В.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський вітав випускників Дідівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, у своєму виступі зазначив: «В цей чудовий день я хочу від усього серця привітати вас із закінченням школи! Ви пройшли надзвичайно важливий етап, і сьогодні символічно прощаєтеся з безтурботним життям. Попереду у вас самостійний шлях, здобуття професії, побудова власної сім’ї. Вірю, що вступите ви на цей шлях достойно. Ви – майбутнє нашої країни, люди, від яких залежить, якою стане Україна. Бажаю вам побільше оптимізму, натхнення та наполегливості».

У такий святковий день слід згадати і про тих, хто усі шкільні роки супроводжував наших випускників, у стінах школи готував дітей до дорослого життя – найкращих, найдобріших, найрозумніших у світі вчителів. Для них та їх вихованців заграв шкільний прощальний вальс.

Варто зазначити, що дуже багато школярів та гостей прийшли на свято у вишиванках, а коли звучав гімн України, його співали усі разом — і дорослі, і діти. Незважаючи на примхливість погоди, святкові лінійки пройшли в теплій та урочистій атмосфері.

Нехай останній дзвоник пролунає в кожному серці радісним настроєм, вірою в завтрашній день, надією життєвих гараздів і успіхів, випускникам загальноосвітніх навчальних закладів знайти свою життєву стежину, а головне - стати гідними громадянами нашої держави.

Фоторепортаж з урочистих лінійок з нагоди свята Останнього дзвоника зі шкіл району до Вашої уваги

Товкачівська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.

Лісовосорочінська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.

Івківська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.

Замістянська загальноосвітня школа І-ІІ ст.

Канівщинська загальноосвітня школа І-ІІ ст.

Погребівська загальноосвітня школа І-ІІ ст.

Заїздська загальноосвітня школа І-ІІ ст.

Ладанська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.

За інформацією відділу інформаційної дільності апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/