back

12 липня 2017

Всесвітному фестивалю молоді і студентів Російської Федерації на території України – не бути!

14 – 22 жовтня 2017 року Російська Федерація проводитиме Всесвітній фестиваль молоді і студентів, у програмі якого заплановано відвідування іноземними делегатами тимчасово окупованої внаслідок збройної агресії Російської федерації території України – м. Севастополя (Україна) та м. Сімферополя (Автономна Республіка Крим, Україна). Більше того, в офіційних повідомленнях організаторів фестивалю міста Сімферополь і Севастополь зазначаються як частини регіонів Російської Федерації.

Декларовані цілі Всесвітнього фестивалю молоді і студентів щодо збереження цінностей миру і демократичних принципів різко відрізняються від дій організаторів цього заходу і є виявом свідомої зневаги до ключових засад міжнародного права, передусім щодо суверенітету і територіальної цілісності незалежної держави, а також схваленням злочинної політики країни агресора.

Відповідно до ст. 10 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» в’їзд громадян України на тимчасово окуповану територію України та виїзд з неї допускаються лише за спеціальним дозволом через відповідні контрольні пункти. Порушення зазначеного порядку тягне за собою відповідальність, передбачену Кодексом України про адміністративні правопорушення та Кримінальним кодексом України.

Враховуючи зазначене, закликаємо утриматися від участі у вказаних заходах на тимчасово окупованій Російською Федерацією території України та Всесвітньому фестивалі молоді і студентів на території країни-агресора, організатори якого грубо ігнорують державний суверенітет України, загальновизнані норми міжнародного права і законодавства України.

За інформацією сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/