back

26 липня 2017

Вогнеборці ліквідували пожежу житлового будинку

26 липня о 00:25 до Служби порятунку "101" у Прилуцькому районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в селі Миколаївка, що майже за 40 км від районного центру. Внаслідок короткого замикання електромережі сталося загоряння у одній з кімнат помешкання. Спроби сина господарки самотужки загасити вогонь результатів не дали, тож чоловік викликав вогнеборців, а до їхнього прибуття виніс з небезпечної зони свою бабусю, якій у цьому році має виповнитися 100 років.

Черговим караулом 12-ї державної пожежно-рятувальної частини у складі 4 чоловік особового складу та 1 одиниці спеціальної техніки пожежу о 01:15 було локалізовано, а о 06:20 - остаточно ліквідовано. Гасіння ускладнювалося відсутністю поруч розташованих джерел протипожежного водопостачання, тож рятувальникам доводилось їздити заправлятися водою за кілька кілометрів від місця виникнення пожежі. Вогнем знищено покрівлю та перекриття житлового будинку.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян з наполегливим проханням: дотримуйтесь правил пожежної безпеки у побуті, слідкуйте за справністю електричних приладів та електромереж.

За інформацією Прилуцького МРВ У ДСНС України у Чернігівській області

https://legalaid.gov.ua/