back

15 серпня 2017

Програму «теплих кредитів» відновлено

Днями державні банки відновили видачу «теплих кредитів» для населення та ОСББ. Про це повідомив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук:

— Тепер усі охочі утеплити своє житло, замінити газовий котел на твердопаливний та створити енергоефективний дім можуть долучатися до Урядової програми. Безповоротна державна фінансова допомога гарантована. Головне — свідомо підійти до питання енергоощадності та підготовки до зими.

Нагадаємо, що завдяки відповідній Урядовій програмі можна значно заощадити при впровадженні енергоефективних заходів, відтак — зменшити комунальні платежі. Найкращий ефект досягається при повному утепленні будинку. Зокрема, за даними ОСББ – учасників програми, після комплексної термомодернізації рахунки за опалення зменшуються вдвічі й навіть більше.

З початку дії програми «теплих кредитів» нею скористалося близько 300 тисяч домогосподарств, залучивши на енергоефективні заходи майже чотири мільярди гривень. Уряд, у свою чергу, відшкодував близько 1,6 мільярда.

Користуються Урядовою програмою і жителі Чернігівщини. Так, за час її реалізації упродовж 2014-2016 років в області кредити отримали понад 4,2 тисячі осіб на загальну суму 59,4 мільйона гривень.

У першому півріччі 2017-го на Чернігівщині прокредитовано майже 1,8 тисячі осіб (27,5 мільйона гривень). З початку цього року позичальниками погашено 290 кредитів на суму більше 4,5 мільйона гривень. Крім того, з обласного бюджету позичальникам виплачена компенсація частини відсоткової ставки — 200 тисяч гривень.

Читати також: Здобути енергонезалежність. Шлях Чернігівщини

За матеріалами Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності та Департаменту ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської облдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/