back

19 вересня 2017

Нарада в райдержадміністрації з представниками лісового та мисливського господарств по питанню депопуляризації дикого кабана

19 вересня в райдержадміністрації в. о . голови райдержадміністрації Денисом Росовським проведена нарада по питанню проведення депопуляції дикого кабана в районі. На нараді були присутні голова районної ради Василь Малик, спеціалісти управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, представники лісового та мисливського господарств, Держпродспоживслужби, члени протиепізоотичної комісії. Денис Росовський проінформував учасників наради про рішення ДНПК при Чернігівській обласній державній адміністрація по питанню депопуляції дикого кабана, яке стоїть на контролі в голови облдержадміністрації. На сьогоднішній день питання депопуляції – одне з основних в боротьбі з поширенням африканської чуми свиней.

В обговоренні брали участь:

Директор мисливсько – рибальського підприємства «Прилуцьке» Чернігівської обласної організації українського товариства мисливців і рибалок – Іван Кукуруза у своєму виступі наголосив про те, що не тільки мисливці, а й всі служби, які причетні, повинні займатися даним питанням.

Директор ТОВ «Спеціалізоване мисливське господарство «Вепр» - Олександр Паляниця зазначив, що депопуляцію дикого кабана необхідно проводити пізніше, коли обпаде листя, в цілях безпеки. При цьому необхідно зробити список людей, які будуть проводити цю роботу.

Заступник начальника Прилуцького міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області - Володимир Соляник у своєму виступі акцентував увагу, що проби від убитих тварин повинні брати спеціалісти ветеринарної лабораторії.

Підводячи підсумки наради в. о. голови райдержадміністрації Денис Росовський наголосив на необхідності виконання термінів плану заходів щодо депопуляції диких кабанів до повного їх знищення та інформувати про проведену роботу (в розрізі користувачів мисливських угідь) Державну надзвичайну протиепізоотичну комісію при Прилуцькій райдержадміністрації та Прилуцьке міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

За інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/