back

25 вересня 2017

Святкування Дня селища Ладан

24 вересня жителі селища Ладан урочисто відзначили день селища, на який з нетерпінням чекала вся територіальна громада, адже невипадково воно співпало з Днем машинобудівника, бо Ладан і ТОВ ПК «Пожмашина» тісно пов’язані між собою.

В ході офіційного відкриття урочистостей громаду привітали: в.о. голови райдержадміністарції Денис Росовський, голова районної ради Василь Малик, заступник голови районної ради Наталія Єгорова, депутати обласної ради Олег Авер’янов та Олена Шинкаренко, директор ТОВ ПК «Пожмашина» Олег Борщ, які звернулися до ладанчан з найщирішими побажаннями миру, здоров’я, родинного щастя і здійснення найзаповітніших мрій.

Привітав односельчан і господар свята та громади Олександр Падалка, який підкреслив, що день селища - це свято для всіх, хто тут народився і виріс, хто тут живе і працює. Усі досягнення, якими багате селище, складаються із щоденної праці, знань і талантів його мешканців; працьовитих людей, які створюють шедеври сучасної техніки на заводі ТОВ ПК “Пожмашина”, побажав всім здоров’я, нових здобутків і вручив грамоти та грошові нагороди особливим мешканцям селища. Усі привітання супроводжувались чудовими піснями та музичними композиціями у виконанні місцевих учасників художньої самодіяльності.

На святі діяла виставка з виробів місцевих умільців рукоділля. Серед них і вироби з бісеру, і вишиванки, і в’язання спицями та крючком, макраме та художня ліпка. Крім того, можна було побачити виставку традиційних українських страв, яку підготували установи та організації Ладанської громади.

Продовжувалися святкові заходи виступами творчих колективів Прилуцького міського будинку культури, сіл Журавка, Красляни та Переволочна, які подарували чудовий настрій присутнім. Не залишилась осторонь і дітвора. Для них було організовано дитячу зону дозвілля з батутами, гірками та солодощами. На спортивному майданчику відбулися козацькі змагання. Після урочистостей всіх присутніх частували смачним козацьким кулішем. А закінчилося свято запальною молодіжною дискотекою.

За інформацією відділу організаційної роботи апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/