back

12 жовтня 2017

Професійно-технічній освіті - державна підтримка!

11 жовтня на базі Прилуцького професійного ліцею Чернігівської області за підтримки Міністерства освіти і науки України, Чернігівської обласної державної адміністрації відбулося відкриття регіонального навчально-практичного центру з підготовки монтажників санітарно-технічних систем і устаткування.

Створення такого Центру відбулося в рамках пілотного проекту з модернізації підготовки кваліфікованих робітників за професією «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування» на виконання Плану пріоритетних дій Уряду, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.05.2016 року № 418р.

В урочистостях з нагоди відкриття навчально-практичного центру взяли участь почесні гості: начальник Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації Микола Конопацький, в.о. голови райдержадміністрації Антоніна Стукалова, представники місцевої влади, Прилуцького міськрайонного центру зайнятості, роботодавці.

«Сподіваюся, навчально-практичний центр з сучасним обладнанням, яке ми сьогодні побачили перед собою, стане поштовхом для створення нової гілки у розвитку монтажу санітарно-технічних систем області. Очевидно, що для освоєння даної професії та особистісного росту кожного майбутнього майстра тут акумулювалися всі потрібні прилади, пристрої та знаряддя. Тож бажаю і вчителям і учням продуктивної праці, прагнення навчати і вчитися та можливостей для використання здобутих навиків», - зазначила Антоніна Стукалова у своєму виступі.

У ході заходу відбулася екскурсія навчально-практичним центром та круглий стіл "Розвиток державно-приватного партнерства для поліпшення санітарно-технічної освіти в регіоні з метою якісної підготовки робітничих кадрів відповідно до сучасних потреб ринку праці України".

Навчально-практичний центр з підготовки монтажників санітарно-технічних систем та устаткування надасть чудову можливість для майбутніх молодих спеціалістів здобути якісні знання та практичні навички у роботі з сучасними високоякісними матеріалами, опанувати новітні технології, бути конкурентними на ринку праці та відповідати вимогам сучасності.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадмінстрації

https://legalaid.gov.ua/