back

12 жовтня 2017

Чернігівщина на стадії завершення розподілу коштів державної субвенції ОТГ

Комісія при Мінрегіоні станом на 12 жовтня погодила 1787 інфраструктурних проектів об’єднаних громад, які мають бути реалізовані до кінця цього року за кошти відповідної державної субвенції. Загальна вартість погоджених проектів складає 1,42 мільярда гривень, або 94% від запланованих коштів субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ на 2017 рік.

Об’єднані громади Чернігівщини вже розподілили 98% коштів. Нагадаємо, що цьогоріч області передбачено 84,8 мільйона гривень.

Більше 90% коштів також розподілили об’єднані громади Донецької, Вінницької, Миколаївської областей (по 1% залишку коштів), Кіровоградської (3%), Дніпропетровської, Житомирської, Хмельницької, Черкаської (по 4%), Рівненської, Тернопільської (по 7%), Волинської (8%) та Херсонської (9% залишку). Усі кошти субвенції розподілені ОТГ Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Львівської, Харківської та Чернівецької областей.

Досі не подали проекти на розгляд Комісії 6 громад з Дніпропетровської, Житомирської, Київської та Полтавської областей.

Як повідомлялося, держава надає підтримку об’єднаним територіальним громадам, зокрема у питаннях відновлення та розбудови інфраструктури їх територій. Для цього у Державному бюджеті на 2017 рік передбачено 1,5 мільярда гривень. Ці кошти спрямують на розвиток інфраструктури 366 об’єднаних громад, створених у 2015-2016 роках. У Чернігівській області таких громад — 16.

Читати також: 94% коштів державної субвенції об’єднані громади Чернігівщини вже розподілили між інфраструктурними проектами

За матеріалами Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

https://legalaid.gov.ua/