back

20 листопада 2017

Грантова фінансова допомога – наслідок успішної реалізації проекту в районі

Проект ЄС/ПРООН надав фінансову допомогу у розмірі 1,0 тис. доларів США для покращення матеріально – технічного забезпечення Ресурсного центру розвитку громад Прилуцького району, створеного розпорядженням голови районної державної адміністрації № 329 від 7 жовтня 2015 року.

20 листопада в районі за участю координатора проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – 3» Ніни Підколзіної відбулася передача ноутбука, лазерного багатофункціонального пристрою та офісних меблів в.о. голови Прилуцької районної державної адміністрації Антоніні Стукаловій.

Ця безвідплатна допомога Програмою розвитку ООН є доказом зусиль, що докладає Європейський Союз на створення сприятливого середовища для довготривалого сталого розвитку на місцевому рівні шляхом заохочення місцевого самоврядування та ініціатив, орієнтованих на громади по всій Україні.

Безперечним фактом є фінансова підтримка протягом 2015-2016 років реалізації проекту «Реконструкція приміщень з заміною вікон в будівлі Малодівицької ЗОШ І-ІІІ ступенів по вул. Слобідська, 16 в смт. Мала Дівиця Прилуцького району Чернігівської області» спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - 3». Проведено реконструкцію приміщення з заміною вікон та дверей на металопластикові, встановлено 133 вікна та 14 дверей. Проект по заміні віконних та дверних блоків у Малодівицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів значно покращив існуючий стан будівлі, забезпечив енергозбереження та дотримання температурного режиму, і як наслідок, збереження здоров'я учнів та працівників школи.

Успішна реалізація проекту – це набутий досвід і для влади, і для громад та є серйозним підґрунтям подальшої співпраці задля покращення умов проживання людей у сільській місцевості по всій країні.

За інформацією відділу економічного розвитку та інвестиційної діяльності райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/