back

15 грудня 2017

В районі проведена доброчинна акція “Посилка воїнам Збройних Сил України в зону АТО”

15 грудня в Дідовецькому районному будинку культури з нагоди Дня Святого Миколая за участю в.о.голови райдержадміністрації Антоніни Стукалової, голови районної ради Василя Малика, представників територіальних громад, працівників відділів та управлінь райдержадміністрації та районної ради проведена районна доброчинна акція “Посилка воїнам Збройних Сил України в зону АТО”.

До цієї акції долучилися всі небайдужі люди - працівники відділів та управлінь райдержадміністрації, районної ради, районних установ, організацій, сільські, селищні ради, сільгосппідприємства району. Під час проведення акції “Посилка воїнам Збройних сил України в зону АТО” громадою було зібрано близько 1,7 тонн продукції: предмети одягу, засоби особистої гігієни, продукти харчування та смаколики до свята.

У своєму слові в.о. голови райдержадміністрації Антоніна Стукалова зазначила, що за роки війни на Сході України жителі Прилуччини проявили патріотизм і свідомість, допомогають і підтримують українських воїнів та добровольців, які захищають наш мир та спокій від посягань терористів. З початку бойових дій на Сході України сільськими, селищними громадами, підприємствами та організаціями району було зібрано для військових майже 130 тонн продуктів харчування, придбано побутових речей, одягу, взуття, засобів особистої гігієни, медикаментів, паливно-мастильних матеріалів, автозапчастин на суму більше ніж 698 тис. грн., 15 разів зібрана допомога передавалась волонтерами в зону бойових дій. «Уже проведено акції на Масляну, до Великодня, до річниць незалежності України, до Дня Збройних Сил України, до Новорічних та різдвяних свят і надалі будемо їм допомагати та всіляко підтримувати», - зауважила Антоніна Стукалова.

Про це у своїх виступах говорили голова районної ради Василь Малик та голова громадської організації "Учасники АТО "ЩИТ" Павло Кросноок.

Доправить нашим захисникам ці посилки громадське формування «Патріот Прилуки», головою якого є Олександр Дуденок, який разом з іншими волонтерами-прилучанами систематично здійснює протягом 3 років в середньому по 2 поїздки щомісячно з гуманітарною допомогою в зону АТО.

"Дякую усім за організацію допомоги і обіцяю доправити усі посилки воїнам-землякам" - зазначив у своєму виступі Олександр Дуденок.

За активну громадську позицію, вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху у Прилуцькому районі, участь у районних доброчинних акціях по збору посилок воїнам Збройних сил України в зону АТО та з нагоди Міжнародного Дня волонтерів керівники району нагородили Почесними грамотами районної державної адміністрації та районної ради громаду села Обичів, Олександра Дуденка – голову громадської організації Патріот «Прилуки», Артема Рожка – голову правління ПрАТ «Прилуцький м’ясокомбінат».

Освячення зібраної допомоги провів ієрей, настоятель храму Різдва Богородиці с. Манжосівка отець Ігор.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/