back

22 лютого 2018

Районний урок мужності "Блокпост пам’яті"

21 лютого у приміщенні Дідовецького районного будинку культури до Дня Героїв Небесної Сотні та Дебальцівського котла проведено урок мужності «Блокпост пам’яті». На заході були присутні в. о. голови райдержадміністраціїї Денис Росовський та заступник голови районної ради Наталія Єгорова, працівники структурних підрозділів райдержадміністраціїї, студентська молодь, волонтер 72-ої бригади, громадський діяч, член історичного клубу «Холодний яр», поет-пісняр Валерій Мартишко (м. Бориспіль) та вояк 11-ого батальйону «Київська Русь» Валерій Фесенко.

У зверненні до присутніх Денис Росовський зазначив, - "Дебальцеве нині відоме на всю Україну і на весь світ як одна з трагічних і героїчних сторінок гарячої фази війни, що триває. Серед учасників боїв за Дебальцеве були і чернігівські воїни, які у складі 13-го окремого мотопіхотного батальйону виконували бойові завдання. Там навічно залишилися 20 синів Чернігівщини. Пам’ять про них житиме у наших серцях. Сьогодні ми не можемо не згадати наших 12 воїнів- земляків, жителів Прилуччини, які не повернулися до рідних домівок і ціною власного життя заплатили за мирне небо над нашою головою. Великий внесок у справу визволення української землі від посягань терористів роблять волонтери та благодійні організації Прилуччини, доправляючи українській армії найнеобхідніше. Не стоять осторонь і жителі Прилуцького району. 16 разів зібрана районною громадою допомога передавалась волонтерами в зону бойових дій. Ми і надалі будемо допомагати нашим землякам".

Про це говорила і заступник голови районної ради Наталія Єгорова.

У фойе приміщення районного будинку культури працювала тематична фотодокументальна виставка «Загартовані війною».

В ході заходу було вшановано хвилиною мовчання тих, хто віддав своє життя на Майдані та на сході країни, відстоюючи її незалежність.

Був переглянутий фільм «Операція «Дебальцево» та прозвучали авторські твори Валерія Мартишка.

По закінченню всі присутні в залі виконали Гімн України.

Слава Україні! Героям Слава !!!

За інформацією відділу культури, туризму і релігій райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/