back

20 березня 2018

Загальні збори жителів Лісовосорочинської громади

20 березня відбулися загальні збори Лісовосорочинської громади. У сході взяли участь в. о. голови райдержадміністрації Денис Росовський, заступник голови районної ради Наталія Єгорова, Сергій Козиний – керуючий відділком №1 ТОВ «Прилуцький хлібодар», головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Прилуцького району – Дмитро Межуєв, депутати районної та місцевої рад.

Сільський голова Ірина Іваншина прозвітувала про виконання програми соціально-економічного розвитку територіальної громади в 2017 році, ознайомила з плановими завданнями розвитку населених пунктів на 2018 рік, охарактеризувала роботу закладів соціальної сфери, підприємств та установ, що функціонують на території сільської ради.

В ході зборів виступив керуючий відділком №1 ТОВ «Прилуцький хлібодар» Сергій Козиний, який прозвітував про роботу товариства у 2017 році, ознайомив з планами на 2018 рік та гарантував подальшу співпрацю з територіальною громадою.

Жителі сіл активно обговорили питання життєдіяльності територіальної громади, забезпечення благоустрою території, автобусного сполучення, благоустрою та ремонту доріг, вивозу отрутохімікатів з території сільської ради.

Про реформування медичної галузі в районі проінформував головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Прилуцького району – Дмитро Межуєв, наголосивши на підписанні кожним жителем громади договору із сімейним лікарем.

В. о. голови райдержадміністрації Денис Росовський підняв питання щодо добровільного об’єднання територіальних громад, його переваги, наповнення місцевого бюджету та використання коштів на розвиток громади, затвердження відповідних програм, реформування медичної галузі в районі, співпраці громади з інвесторами.

Заступник голови районної ради Наталія Єгорова детально зупинилася на питанні закриття поштових відділень «Укрпошти» у селах, у Чернігівській області планувалося запустити пілотний проект – створення мобільних бригад, які надаватимуть населенню поштові послуги, прийматимуть комунальні платежі; щодо об’єднання територіальних громад.

За інформацією відділу організаційної роботи апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/