back

Фольклорний фестиваль у Пісках: відродження української культури та народних традицій

12 червня 2018

Минулими вихідними у селі Піски, що на Бахмаччині, відбувся ювілейний V Всеукраїнський фестиваль «Відродження українського села, його духовності і культури».

За ці роки свято набуло неабиякої популярності та об'єднало людей, для яких небайдужа доля й майбутнє українського села. Проведення такої яскравої мистецької акції має велике значення як для самих селян, так і для відродження національної культури загалом. Адже у Піски активно з’їжджається молодь, яку цікавлять національні звичаї та традиції.

Учасників та гостей свята вітали, зокрема, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, народний депутат України Валерій Давиденко, керівники Бахмацького та Ніжинського районів.

Господар та ідейний натхненник свята, директор місцевого сільськогосподарського підприємства Валерій Колоша, переконаний, що фестиваль сприяє популяризації сучасного українського села.

У програмі фестивалю — кінно-трюкове шоу, майстер-класи (рубання і пиляння дров, орання землі плугом, молотіння пшениці ціпом, косіння трави, їзда верхи, гончарство, ковальство тощо), виставки народних майстрів, конкурсні виступи фольклорних та хореографічних колективів, свято сала. Не довелося сумувати і малечі – її чекали численні розваги.

 

 

За інформацією із сайту Чернігівської обласної ради

https://legalaid.gov.ua/