back

З обласного бюджету відшкодовуватимуть відсоткові ставки за «теплими кредитами», отриманими в державних банках

15 червня 2018

Про це домовилися учасники наради, яку вчора, 13 червня, провів заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської облдержадміністрації Андрій Ярош.

Відповідні договори про співробітництво укладені з державними банківськими установами – АБ «Укргазбанк» та АТ «Ощадбанк». Документами передбачено відшкодування відсоткової ставки за «теплими кредитами», отриманими в зазначених банках як населенням, так і ОСББ та ЖБК з 23 квітня цього року. Мова йде про 242 кредити на загальну суму понад 14 мільйонів гривень, надані фізичним особам. А також 4 кредити на суму біля 4 мільйонів гривень, що будуть найближчим часом видані об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків.

Як повідомлялося раніше, в березні постановою Уряду були внесені зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження. У зв’язку з цим, дія Програми стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів Чернігівської області на 2018-2020 роки була тимчасово призупинена.

У травні рішенням обласної ради до зазначеної Програми внесені відповідні зміни. Тож компенсація відсоткової ставки «теплих кредитів» за рахунок обласного бюджету продовжена. Нагадаємо, що за цією Програмою відшкодовується 10 % відсоткової ставки «теплих кредитів».

 

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства
та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської облдержадміністрації

 

https://legalaid.gov.ua/