back

Організація та відзначення 1030-ї річниці хрещення Київської Русі-України на Чернігівщині

09 липня 2018

 

Цього року в Україні відзначається 1030–річчя хрещення Київської-Русі. План заходів по відзначенню річниці в області обговорили у Чернігівській облдержадміністрації 05 липня на засіданні обласної ради Церков та релігійних організацій.

Засідання провела заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Романова, яка в своєму виступі підкреслила, що ця подія є особливо важливою в духовному житті області і всієї країни у той час, коли керівництво держави веде велику роботу щодо проголошення в Україні Єдиної Помісної Автокефальної Української Церкви. 

ЇЇ позицію розділили та підтримали учасники заходу та висловили переконання, що Чернігівщина може слугувати прикладом того, як на одній території толерантно співіснують різні духовні напрямки, між якими налагоджений діалог та дотримується свобода віросповідання. Це відбувається завдяки налагодженій співпраці між релігійними організаціями,  органами державної влади та місцевого самоврядування.

Основний акцент, під час заходу, був зосереджений на відродженні позитивного іміджу родини та вихованні у громадян сімейних цінностей. Про це говорили практично всі представники релігійних громад.

Наталія Романова звернулась до священнослужителів, аби вони і надалі допомагали органам влади в питаннях попередження дитячого сирітства, розвитку альтернативних форм сімейного виховання, реформуванні інтернатних закладів, вирішенні інших актуальних проблем. 

Також присутніми надані пропозиції до відзначення 1030-річчя хрещення Русі на Чернігівщині на високому рівні за участі та підтримки представників влади, релігійних організацій та громадськості.

https://legalaid.gov.ua/