back

Нарада з інвесторами щодо ремонту дороги на Сергіївку

12 липня 2018

 

10 липня поточного року в. о. голови райдержадміністрації Денис Росовський за участю голови районної ради Василя Малика провів робочу нараду з приводу ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення О251509 Прилуки-Сергіївка.

Дане питання активно обговорювалось як сільськогосподарськими виробниками, що здійснюють свою діяльність на території Малківської, Ковтунівської, Канівщинської, Дубовогаївської, Яблунівської, Сергіївської та Крутоярівської сільських рад, так і відповідними очільниками територіальних громад.

Автодорога Прилуки-Сергіївка має важливе соціальне значення для Прилуцького району, оскільки сполучає населені пункти 7 сільських рад, де проживає більше 4,0 тисяч населення, з містом Прилуки. Нею підвозяться діти до шкіл та дошкільних навчальних закладів, забезпечуються пасажирські перевезення. Вона також є транзитним шляхом сполучення Чернігівської та Київської областей і тому активно використовується сільгосппідприємствами для перевезення великоваговим транспортом власної продукції, добрив та інших вантажів.

На даний час покриття дороги майже зруйноване і потребує негайного виконання ремонтних робіт. Коштів, що виділені з державного бюджету, а це 6,3 млн. грн., вистачить лише на ремонт 2,0 км, тому на нараді розглядалось  питання її збереження і підтримання в проїзному стані. Для цього інвесторам та сільським головам запропоновано узгодити питання залучення частини коштів соціальних угод на виконання ремонту вказаної автодороги.

На даний час триває обговорення даного питання, до його вирішення планується повернутися з 01 серпня поточного року.

За інформацією відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/