back

Президент України провів зустріч з Міністром з питань охорони навколишнього середовища, Міністром у справах Єрусалима та спадщини Держави Ізраїль

15 серпня 2018

 

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Міністром з питань охорони навколишнього середовища, Міністром у справах Єрусалима та спадщини Держави Ізраїль Зєевом Елькіним.

Президент України відзначив активізацію політичного діалогу з Ізраїлем та висловив сподівання на його подальше продовження.

Співрозмовники обговорили інтенсивну торговельно-економічну співпрацю між двома країнами та відзначили значні перспективи для її подальшого розвитку. У зв’язку з цим домовились про необхідність якнайскорішого підписання Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

Глава держави обговорив з Міністром, який є співголовою ізраїльської частини Спільної Українсько-Ізраїльської Комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва,  результати її нещодавнього засідання, яке відбулося у червні.

Президент України відзначив занепокоєння з приводу існуючих фактів недопуску українських громадян на територію Ізраїлю, незважаючи на існування безвізового режиму поїздок для громадян обох держав. Він закликав ізраїльську сторону вжити всіх можливих заходів для поліпшення ситуації у цій сфері.    

Прес-служба Президента України

https://legalaid.gov.ua/