back

У районі триває Всеукраїнський профілактичний захід «Урок»

19 вересня 2018

 

 

Відповідно до статті 53 Конституції України, Закону України «Про загальну середню освіту», на виконання листа Мінсоцполітики України від 22.08.2018  № 16384/0/2-18/37, доручення заступника голови облдержадміністрації Наталії Романової від 20.08.2018 № 04-09/5410 та з метою надання дітям із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, адресної допомоги в підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону, виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням, усунення причин та умов даного явища у районі проведено Всеукраїнський профілактичний захід «Урок».

З дітьми, схильними до невідвідування уроків, працівники служби у справах дітей райдержадміністрації провели профілактичні бесіди щодо недопущення відсутності їх у школі без поважної причини. Адміністраціям навчальних закладів рекомендовано на батьківських зборах провести профілактично-роз’яснювальну роботу з батьками дітей щодо належного виконання батьківських обов’язків; попередити про правову відповідальність; наголосити про обов’язкове відвідування уроків; що ухилення батьків або осіб, що їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх осіб, згідно зі ст. 184 Кодексу України про адміністративні порушення, тягне за собою відповідне покарання.

За час проведення заходу не виявлено дітей, не охоплених навчально-виховним процесом.

Приємно відзначити, що 216 дітей отримали різні види допомоги.

Так, виконавчий комітет Валківської сільської ради єдиному своєму першокласнику надав допомогу у розмірі 500,00 гривень; портфелі та ранці зі шкільним приладдям отримали першокласники від депутата обласної ради Людмили Андрієвської, ТОВ «Богданівське», СТОВ «Дружба-Нова», ТОВ «Агрікор-Холдінг», ТОВ «Наташа-Агро», ТОВ «Агрос»; 34 першокласникам надано грошову допомогу по 300,00 гривень кожному від ТОВ «Прилуцький хлібодар»; м’ячі та тенісні ракетки 8 учням подарувало ТОВ «Вейсбах-Агро»; 8 першокласникам ТОВ «Агрокім» вручило енциклопедії; ТОВ «ПК» «Пожмашина» Ладанській гімназії подарувало телевізор; учні Охіньківської ЗОШ І-ІІІ ст. отримали від БФ Миколи Макаренка грошову винагороду у розмірі 5 тисяч гривень.

Рейд „Урок” у районі буде продовжуватися протягом вересня–жовтня поточного року та заходи по охопленню всіх дітей навчанням, як вимагає чинне законодавство, триватимуть протягом усього навчального року.

 

За інформацією служби у справах дітей райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/