back

Проведено рейд працівників служби у справах дітей райдержадміністрації

19 вересня 2018

 

 

На виконання районної програми соціально-правового захисту дітей на 2016-2018 роки, затвердженої рішенням третьої сесії районної ради сьомого скликання 30 грудня 2015 року за № 9-3/VІІ, у районі продовжується проведення рейдів «Як живеш, дитино?».

Під час проведення рейду у селах Голубівка, Івківці працівники служби у справах дітей райдержадміністрації разом із Івковецьким сільським головою Миколою Черепом та секретарем виконавчого комітету Івковецької сільської ради Оленою Пастух здійснили обстеження матеріально-побутових умов дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, надали допомогу родинам дитячим одягом та взуттям, провели бесіди та консультації щодо профілактики шкідливих звичок та попередження насильства у сім’ї, подолання гендерних стереотипів щодо розподілу гендерних ролей в сім’ї, планування сімейного бюджету.

Також наголошено на відповідальне ставлення батьків до виконання своїх батьківських обов’язків та на термінове покращення санітарно-гігієнічних умов проживання.

Крім того, враховуючи наближення холодів та опалювального періоду, з членами сімей проведені розмови щодо виконання правил пожежної безпеки у побуті, недопущення дитячих пустощів з вогнем, паливом і газом, уникнення обморожень, травм у дітей, недопущення фактів залишення малолітніх дітей без догляду дорослих.

Проводячи такі рейди, працівники служби у справах дітей райдержадміністрації намагаються попередити наслідки безвідповідального відношення батьків до виховання дітей, дитячу бездоглядність і безпритульність.

Таким чином служба у справах дітей райдержадміністрації разом із виконавчими комітетами сільських, селищних рад захищають права малечі, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

 

 

 За інформацією служби у справах дітей райдержадміністрації

 

 

 

https://legalaid.gov.ua/