back

Як у районі ремонтуються дороги

19 вересня 2018

 

З передачею повноважень щодо управління автодорогами загального користування місцевого значення на рівень обласних державних адміністрацій у фінансуванні ремонтних робіт в Чернігівській області відбулися зміни. На сьогодні відновлення дорожньої мережі Прилуцького районі має позитивну динаміку.

Протягом останніх років гостро поставала проблема ремонту дороги Красляни – Подище – Ладан, про що на адресу районної державної адміністрації надходили численні звернення жителів села Подище та депутатів Ладанської селищної ради, озвучені на загальних зборах. Впродовж 5 років райдержадміністрацією систематично направлялись листи до обласної державної адміністрації та Служби автодоріг у Чернігівській області, але через обмежене фінансування дорожньої галузі отримували негативні відповіді.

З 01 січня 2018 року повноваження з експлуатаційного утримання та ремонту автошляхів загального користування місцевого значення делеговані Управлінню капітального будівництва облдержадміністрації. У вересні поточного року на його замовлення підрядною організацією виконано ремонт найбільш аварійної ділянки вказаного автошляху, протяжністю 1,3 км у напрямку с. Подище.

Окрім того, є домовленість в. о. голови райдержадміністрації Дениса Росовського з сільськогосподарськими інвесторами ТОВ «АГРОКІМ» та ТОВ «ІНЗЕР ГРУП» стосовно фінансової підтримки продовження робіт з ліквідації ямковості  на даній дорозі.

 

 

Приклади співпраці районної влади з бізнесом у вирішенні нагальних питань, в тому числі і ремонту доріг є. Так, до прикладу, власними силами і за власні кошти підприємств ТОВ «ПРИЛУЦЬКИЙ ХЛІБОДАР» та ТОВ «РЕСУРС АГРО» забезпечують ремонт і підтримують в належному стані під’їзні шляхи до сіл Стрільники, Лісові Сорочинці, Колісники, Малківка.

Також у 2017 році силами НГВУ «Ченігівнафтогаз» ПАТ «Укрнафта» проводився ямковий ремонт покриття окремих ділянок автодороги Боршна –Смош – Ряшки. Наразі будівельники НГВУ «Ченігівнафтогаз» виконують ямковий ремонт вказаної автодороги в межах Смоської сільської ради.

 
 

Окрім цього, за кошти субвенції з державного бюджету в серпні цього року виконано поточний середній ремонт 1,0 км ділянки дороги Боршна – Смош на території Валківської сільської ради.

 

 

За інформацією відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації

 

https://legalaid.gov.ua/