back

В Ічнянському районі ліквідовують наслідки пожежі

10 жовтня 2018

 

Ніч у зоні пожежі на арсеналі зберігання боєприпасів минула відносно спокійно. Частота вибухів – 6-8 разів на годину. Більшість евакуйованих людей перемістились на ночівлю до родичів. Бажаючі могли залишитися у розгорнутих пунктах тимчасового перебування. Про це було зазначено на сьогоднішньому засіданні штабу з ліквідації надзвичайної ситуації під головуванням заступника голови ОДА Наталії Романової.

Читати також: Оперативно про стан справ в Ічнянському районі

Наразі розпочалася операція з обстеження та розмінування території та під’їзних шляхів у радіусі 16 км. Ще вчора відповідні служби відпрацювали 30 заявок зі знешкодження знайдених небезпечних вибухонебезпечних предметів. На черзі ще 38.

— Допоки триває розмінування, повертатися до населених пунктів небезпечно. Про всі ризики самовільних дій населення має бути поінформоване. Нагальним є питання забезпечення якісного гарячого харчування для піротехніків та інших фахівців, які працюють там цілодобово, — наголосила Наталія Романова.

Читати також: Із засідання обласного оперативного штабу: інтенсивність вибухів зменшилась, проте повертатися у зону небезпеки зарано

Мова йшла і про забезпечення необхідним людей, зокрема і з інвалідністю, які відмовилися від евакуації.

Ще одне питання порядку денного – оперативне редагування списків потреб та відпрацювання логістики прийому гуманітарної допомоги. На трагедію відгукнулися волонтерські організації Чернігівщини та інших областей, які підготували чималі вантажі. Наразі найбільша необхідність – у будівельних матеріалах та продуктах тривалого терміну зберігання.

Читати також: Куди нести гуманітарну допомогу для постраждалих від пожежі в Ічнянському районі (оновлено)

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
https://legalaid.gov.ua/