back

Новини з Прилуцької райдержадміністрації щодо надзвичайної ситуації на Ічнянщині

10 жовтня 2018

10 жовтня поточного року під головуванням в. о. голови райдержадміністрації Дениса Росовського проведено чергове  спільне засідання районної евакуаційної комісії та районної комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Головними питаннями порядку денного були відпрацювання подальших дій органів виконавчої влади, суб’єктів господарювання району щодо створення нормальних комфортних умов перебування евакуйованого населення Прилуцького та Ічнянського районів та максимальної поінформованості населення щодо ситуації на складах боєприпасів.

 
 
Ніч у зоні минула відносно спокійно, значно знизилась частота вибухів – 6-8 разів на годину. Більшість евакуйованих людей перемістились на ночівлю до родичів, решта - залишилась у розгорнутих в районі та м. Прилуки пунктах тимчасового перебування.

Наразі розпочалася операція з обстеження та розмінування території та під’їзних шляхів у радіусі 16 км. Ще вчора відповідні служби відпрацювали 30 заявок зі знешкодження знайдених вибухонебезпечних предметів, на черзі ще 38.

Робота по локалізації надзвичайної ситуації на складах боєприпасів в Ічнянському районі тривають.

 

За інформацією головного спеціаліста з питань цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами, оборонної і мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/