back

НА ПРИЛУЧЧИНІ УРОЧИСТО ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

12 жовтня 2018

 

12 жовтня в райдержадміністрації відбулися святкові заходи з нагоди Дня захисника України, що співпали з Покровою Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва. У заходах взяли участь керівник апарату райдержадміністрації Світлана Александрова, голова районної ради Василь Малик, заступник голови районної ради  Наталія Єгорова, представники громадських організацій; учасники бойових дій на Сході України.

 

Присутні на заході вшанували світлу пам’ять загиблих Героїв та висловили подяку тим хлопцям, які зараз захищають незалежність України. Також були вшановані сім’ї загиблих воїнів-земляків.

Звертаючись до присутніх у залі, Світлана Александрова зазначила, "Що це свято – зовсім молоде, але корінням воно сягає глибини століть. Ще праотці нинішніх захисників України – козаки-запорожці – боролися за волю народу під Покровом Богородиці і вважали це свято своїм днем. У цей день ми вшановуємо тих, хто за покликом серця ставав і нині стає на захист рідної землі, – бійців усіх силових відомств, воїнів-добровольців, ветеранів, а також громадян, які своєю сумлінною професійною чи волонтерською діяльністю забезпечують економічний, гуманітарний та інформаційний захист держави", - йшлося у вітальному слові.

Про це говорили також голова районної ради Василь Малик, заступник голови правління ГО «Учасник АТО «ЩИТ» Микола Мамченко.

За безмежний патріотизм, мужність та героїзм, проявлені при захисті суверенітету та незалежності України в ході антитерористичної операції на Сході країни, активну життєву позицію у вирішенні соціально-економічного розвитку району та з нагоди Дня Захисника України Світлана Александрова та Василь Малик вручили відзнаки райдержадміністрації та районної ради.

Список нагороджених

Список нагороджених обласної і районної рад.

Вітальні слова на адресу присутніх прозвучали від військового комісара Прилуцького ОМВК Івана Черняка, який вручив за дорученням Президента України відповідно до Указу Президента України від 17 лютого 2016 року №531/2016 учасникам АТО відзнаки та грамоти до відзнаки "За участь в антитерористичній операції".

 

Зі святом усіх присутніх вітали учасники художньої самодіяльності району.

 
Керівник апарату райдержадміністрації Світлана Александрова вручила «Ікони пам’яті загиблих за Україну» відомої скульпторки Олени Карамушки батькові  загиблого Віктора Лавренчука з Рудівки Івану Михайловичу та сину Денису.
Після урочистостей керівництвом району сім’ям загиблих були вручені продуктові набори.
 
 
 
 
 
 
 
 

Після закінчення заходу делегація району поклала квіти до Меморіалу Слави с. Манжосівка, пам’ятника воїнам-афганцям с. Манжосівка, меморіальних дошок на честь загиблих в зоні АТО Віктора Лавренчука, Олега Саника на будівлі Прилуцького агроколеджу та Віктора Маслова на будівлі Прилуцької гімназії №5.

 

У населених пунктах району за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, депутатів усіх рівнів, ветеранів Другої світової війни та військової служби, воїнів-інтернаціоналістів, учасників антитерористичної операції, родин загиблих учасників АТО, громадських об’єднань, засобів масової інформації 13-14 жовтня пройдуть урочистості з нагоди Дня захисника України. Буде проведено покладання квітів до пам’ятників, обелісків та місць поховань учасників Другої світової війни 1939—1945 років, пам’ятників та пам’ятних знаків, встановлених на честь учасників бойових дій на території інших держав, місць поховань громадян, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України під час антитерористичної операції.

За інформацією відділу загального, контролю та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
https://legalaid.gov.ua/