back

Відновлено газопостачання ще в трьох селах та частково в місті Ічня. Роботи планують завершити вже завтра

15 жовтня 2018

 


Про це повідомили на черговому засіданні оперативного штабу, яке провели виконуюча обов’язків голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко та заступник голови ОДА Сергій Сергієнко.

Села, в яких повністю відновлено газопостачання: Гмирянка, Гужівка, Максимівка. Також підключено газ у багатоповерхівках у місті Ічня.

Наразі залишаються відключеними від газопостачання 1027 абонентів в Ічні.

Керівники області та району звертаються до жителів помешкань, в яких не підключено газ, аби люди були завтра вдома, щоб до кінця для працівники «Чернігівгазу» змогли завершити роботи.

Також Юлія Свириденко наголосила:

– Відповідні служби мають спрацювали максимально оперативно, щоб забезпечити людей житлом: відновити пошкоджені помешкання або придбати нове житло для тих, чиє вщент зруйноване.

Також керівник області акцентувала на необхідності надання всебічної підтримки людям, які поки що змушені залишатися в пунктах евакуації. У двох медичних закладах міста Прилуки та селища Парафіївка залишається 65 евакуйованих осіб.

Як повідомили рятувальники, авіація ДСНС продовжує авіаційну розвідку технічної території арсеналу та проводить скиди води.

Територію 16-кілометрової зони ураження патрулюють 10 автомобільних та 5 піших спільних патрулів Нацполіції та Національної гвардії. Продовжують діяти 4 пости на основних під’їзних шляхах до зони надзвичайної ситуації.

Чергують 8 пожежно-рятувальних розрахунків. Розгорнуто пункт обігріву поблизу села Августівка.

Постійно поповнюється резерв будівельних матеріалів, у тому числі й завдяки гуманітарній допомозі з інших областей. Так, сьогодні надійшов черговий 12-тонний вантаж з шифером, цементом та шпаклівкою з Харківської області.

Об'єкти життєзабезпечення (електропостачання, стаціонарний телефонний зв'язок водопостачання та водовідведення) Ічнянського району працюють у штатному режимі.

 

Нагадуємо: цілодобово працює «Гаряча лінія» за номерами (046) 2-678-274, (046) 2-676-003.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
 за інформацією Департаменту з питань цивільного захисту
 та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації

 
https://legalaid.gov.ua/