back

Міжнародний дитячий фестиваль – «Балтійський бриз»

02 листопада 2018

 

30 жовтня місто Вільнюс Литовської Республіки вже вдруге приймало творчих українців на своїй землі в рамках II – україно - литовського фестивалю "Балтійський бриз». Цього року проведення фестивалю було приурочено до 100-річчя відродження української державності. У святковому дійстві брала участь талановита молодь з України і Литви.

Даний захід відбувся за підтримки посольства України в Литовській Республіці, асоціації іноземних громадян в Литві, громади українців міста Вільнюс та ГО «Українська громадська рада».

Під час фестивалю з теплими словами привітань до учасників звернулися: третій секретар Посольства України в Литовській республіці Дмитро Серов, голова Асоціації іноземних громадян в Литві - Йонас Гумбєлєвічус, організатор міжнародного проекту «Україна понад усе», волонтер ГО «Українська громадська рада» - Тетяна Козаченко.

Спільна українсько - литовська історія спонукає наше складне сьогодення до налагодження культурних зв'язків. Прилуччину на фестивалі представила талановита Юлія Архипенко - директор Яблунівського будинку культури. Своїм натхненним, українським співом вона змогла підкорити серця глядачів та членів журі за що нагороджена дипломом лауреата І – ступеня та кубком переможця.

Організатори фестивалю та педагоги отримали пам’ятні дипломи від Надзвичайного і Повноваженого Посла України у Литовські Республіці Володимира Яценківського.

Протягом фестивалю панувала чудова атмосфера. Усі учасники свята отримали масу позитивних емоцій, задоволення від спілкування та виступів творчих колективів. Представники Прилуччини в рамках заходу відвідали екскурсію до столиці Латвії - Риги та столиці Швеції – Стокгольма.

За інформацією сектору культури, туризму і релігій райдержадміністрації.

https://legalaid.gov.ua/