back

Посадовці навчалися в райдержадміністрації

06 листопада 2018

 

06 листопада в.о. заступника керівника апарату - завідувача сектору організаційної роботи райдержадміністрації Оксана Цівина провела навчання з працівниками управлінь, відділів, інших структурних підрозділів райдержадміністрації та виконавчим апаратом районної ради.

 

 

На навчанні розглянуті питання:

1 Про особливості формування місцевих бюджетів. Проінформували з даного питання заступник начальника фінансового управління райдержадміністрації – начальник бюджетного відділу Світлана Пятуніна та начальник відділу планування доходів та аналізу виконання бюджету фінансового управління райдержадміністрації Ніна Ламанська.

 

Місцевий бюджет — це план утворення і використання фінансових ресурсів, необхідних для забезпечення функцій та повноважень місцевого самоврядування протягом бюджетного періоду.

Процес формування, затвердження та виконання бюджетів чітко визначається бюджетним законодавством.

Фінансовий ресурс місцевих бюджетів формується із власних доходів та трансфертів з державного і обласного бюджетів. Власні надходження обраховуються в розрізі видів податків і зборів, нормативів зарахування, платників та з урахуванням динаміки попередніх років.

Видатки бюджету – це кошти, що спрямовуються на здійснення програм та заходів, передбачених відповідним бюджетом.  Бюджетним кодексом України розмежовано видатки між різними видами місцевих бюджетів з урахуванням критеріїв повноти надання гарантованих державою послуг та наближення їх до безпосереднього споживача.

Всі місцеві бюджети є самостійними, що забезпечується закріпленням за ними відповідних джерел доходів бюджету, правом місцевих органів влади визначати напрями використання бюджетних коштів відповідно до законодавства України, правом відповідних місцевих рад самостійно і незалежно одне від одного розглядати та затверджувати відповідні місцеві бюджети в термін до 25 грудня року, що передує плановому.

 

2. Порядок інформаційного наповнення офіційного веб – сайту райдержадміністрації. По даному питанню доповіла начальник відділу загального, контролю та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації Тетяна Мирвода, яка зосередила увагу працівників структурних підрозділів райдержадмінітрації на тому, що нформаційне наповнення та супроводження веб-сайту здійснюють структурні підрозділи районної державної адміністрації та її апарату відповідно до Порядку інформаційного наповнення веб-сайту. Відповідальність за зміст, додержання вимог українського правопису, стилістичне редагування, актуальність інформації, що висвітлюється на веб-сайті, дотримання термінів її оприлюднення несе підрозділ, який подає її для розміщення. Також наголосила на тому, що керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації та її апарату визначають осіб, які несуть відповідальність за якісне та своєчасне інформаційне наповнення відповідних сторінок та розділів, закріплених за структурними підрозділами згідно з додатком, а також підготовку та подання відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю районної державної адміністрації інформаційних матеріалів для розміщення та оновлення на веб-сайті.

 

3. Процедура оцінювання результатів службової діяльності державних службовців за 2018 рік. По даному питанню доповіла завідувач сектору управління персоналом райдержадміністрації Ірина Матвієнко.

1. Підготовка усних пояснень або письмового звіту про виконання завдань і ключових показників.

Рекомендовано підготувати письмовий звіт, в якому обгрунтувати причини невиконання завдань, причини порушення строків виконання завдань та досягнення результатів. Рекомендовано, якщо претендуєте на відмінно, то у такому звіті зазначте про додаткові ініціативи (за наявності) у ході виконання завдання, такі як пропозиції щодо інших документів або їх удосконалення, тощо.

Письмовий звіт готується у довільній формі.

 

2. Зазначення результатів своєї діяльності у висновку.

Державний  службовець зазначає результати своєї  у висновку, за формою згідно з додатком 7 до Типового порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності в частині опису досягнутих результатів у розрізі кожного визначеного завдання та строку його фактичного виконання. Досягнуті результати потрібно зазначати чітко, коротко та по суті, обґрунтовуючи кожен окремо визначений ключовий показник. Строк фактичного виконання рекомендовано зазначати до кожного визначеного завдання.

У разі, якщо завдання та ключові показники переглядалися, у висновок вноситься остання редакція визначених за результатами перегляду завдань та ключових показників.

Висновок рекомендовано подати безпосередньому керівнику не тільки на паперових носіях, а й в електронному вигляді у встановлений у розпорядженні (наказі) строк.

 

3. Про ведення оціночної співбесіди.

Безпосередньому керівнику необхідно знати, чи всі державні службовці будуть на роботі, у визначені у наказі (розпорядженні) строки проведення оцінювання. Якщо ж на ці дати припадає відрядження чи відпустка – керівник рекомендує їм звернутися із заявою про перенесення строків оцінювання.

            Оціночна бесіда проводиться безпосереднім керівником та керівником самостійного структурного підрозділу (за наявності) на основі його письмового звіту або усних пояснень.

Безпосередній керівник може рекомендувати державному службовцю підготувати письмовий звіт у випадках, коли він має невиконані завдання та ключові показники або ж претендує на оцінку відмінно.

У разі, якщо державним службовцем не подано письмового звіту, а заповнений висновок в частині опису досягнутих результатів у розрізі кожного визначеного завдання та строку його фактичного виконання не підтверджує факт виконання завдання безпосередній керівник обов’язково готує перелік запитань для уточнення інформації щодо фактичного виконання завдань та ключових показників і підстав, що зумовили його виконання.

При проведенні співбесіди керівнику необхідно узгодити з державним службовцем потреби у професійному навчанні, завдання і ключові показники на наступний звітний рік.

            Якщо державний службовець має завдання, що виконані з порушенням строків виконання або за допомогою інших працівників, рекомендовано приділити увагу тим компетенціям, що допоможуть підвищити  ефективність виконання завдань. Рекомендовано обирати обмежену кількість компетенцій, тільки ті, які є істотними для посади. Ці компетенції потрібно деталізувати, враховуючи спеціальні вимоги до посади державного службовця.

Такі потреби визначають відповідно до форми додадку 7.

 

4. Заповнення висновку.

Завершити заповнення в електронній формі висновку, у тому числі виставити оцінку та навести її обґрунтування. Роздрукувати та підписати заповнений висновок.

 

5. Ознайомлення державного службовця під підпис із результатами оцінювання.

Безпосередній керівник ознайомлює  державного службовця під підпис із результатами оцінювання зазначеними у відповідному висновку та передає оформлений висновок до служби управління персоналом райдержадміністрації.

Підсумки навчання підвела в.о. заступника керівника апарату - завідувача сектору організаційної роботи райдержадміністрації Оксана Цівина.

За інформацією сектору управління персоналом райдержадміністрації.

https://legalaid.gov.ua/