back

Стан зберігання непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин знаходиться на контролі у райдержадміністрації

11 січня 2019

 

      

       11 січня  за участю сільських голів проведено засідання комісії з комплексної інвентаризації та утилізації непридатних до використання неопізнаних хімічних засобів захисту рослин. Основне питання, яке розглядалося на засіданні, це проведення  комплексної інвентаризації місць накопичення заборонених і непридатних до використання в сільському господарстві хімічних засобів захисту рослин на території Прилуцького району.

 

В.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський зауважив, що за оперативними даними райдержадміністрації на території Прилуцького району знаходиться 84,0 тони заборонених і непридатних до використання в сільському господарстві хімічних засобів захисту рослин, які є безхазяйними та знаходяться за межами орендованих земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Утилізація пестицидів на території району проходила в 2011 році.

      На  території  8 районів області також знаходяться непридатні для використання та заборонених до застосування пестицидів, на території України ще з часів колишнього СРСР накопичилося понад 8,5 тис. тонн.

     На сьогодні гостро стоїть питання з утилізацією непридатних пестицидів і тому Уряд ухвалив постанову, яка вирішує проблему з утилізацією непридатних пестицидів. Відтепер суб’єкти господарювання зможуть самостійно обирати, де утилізовувати непридатні для використання та заборонені до застосування хімічні засоби захисту рослин – в Україні  чи за її межами. Кабінет Міністрів 21 листопада 2018 року,  підтримав позицію  Мінприроди та схвалив  зміни щодо контролю за транскордонним перевезенням небезпечних відходів та їх утилізацією.

Члени комісії Ольга Євтушенко та Алла Пташник проінформували присутніх про умови та місця зберігання непридатних хімічних засобів захисту рослин на території району.

Підсумовуючи роботу, Денис Росовський дав ряд доручень членам комісії.

За інформацією відділу економіки та агропромислового розвитку райдержадміністрації

 

 

https://legalaid.gov.ua/