back

Надання послуг пасажирам на приміських маршрутах на контролі в райдержадміністрації

18 січня 2019

 

18 січня під головуванням в.о. голови райдержадміністрації  Дениса  Росовського було проведено засідання комісії по контролю за здійсненням пасажирських перевезень.

В нараді взяли участь: Потієнко Валентина Михайлівна – мама загиблого в АТО Анатолія Потієнка, Людмила Бойко – голова Прилуцького відокремленого підрозділу ГО «Єдина родина Чернігівщини», приватний перевізник Луцай В.В. та кондуктор автобуса №6. В.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський зазначив, що надійшло усне звернення від голови громадської організації «ЩИТ» Павла Красноока про те, що стався вкрай прикрий  випадок 12 січня 2019 року -  мамі загиблого  в АТО Потієнко В.М. було відмовлено в пільговому перевезенні в приміському автобусі Прилуки  - Валки № 6.

Наталія Бутко – начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації вкотре довела до відома присутніх, що члени сімей загиблих мають пільги при оплаті за житлово – комунальні послуги у межах соціальних норм споживання у розмірі 100%. Також зауважила, що за рахунок державного бюджету даним громадянам відшкодовується 50% та ще 50% за надані пільги відшкодовується з районного бюджету відповідно до районної програми надання пільг інвалідам по зору I – II групи, сім’ям загиблих воїнів інтернаціоналістів та сім’ям загиблих під час участі в АТО. Також  члени сімей  загиблих користуються правом безкоштовного проїзду громадським транспортом на маршрутах загального користування.

Приватний перевізник та кондуктор автобуса, яка була на маршруті Прилуки – Валки 12 січня 2019  року попросили вибачення у Потієнко В.М. за прикрий інцидент.

 

        Підводячи підсумки Денис Росовський зосередив увагу на недопущенні  випадків порушення прав пільгової категорії населення в т. ч. учасників АТО, членів сімей загиблих учасників АТО.

       За результатами  розгляду питання відповідальним працівникам райдержадміністрації дані відповідні доручення.

 

За інформацією відділу економіки та агропромислового розвитку райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/