back

Державна підтримка Чернігівщини у цифрах

18 січня 2019

 

Минулоріч на Чернігівщині за фінансової підтримки Уряду реалізовано десятки соціально важливих проектів.

Зокрема, виділено частину коштів на придбання лінійного прискорювача та будівництво для нього нового корпусу обласного онкологічного диспансеру, де щорічно променеву терапію отримують понад 2500 хворих. Профінансовано реконструкцію інфекційного відділення обласної дитячої лікарні.

В обласній клінічній лікарні від липня минулого року працює кардіоцентр, оснащений сучасним ангіографом. Обладнання придбали в межах урядової програми з розширення мережі кардіоцентрів за умов співфінансування з місцевого бюджету.

Приведено до ладу Менський районний стадіон «Колос» – єдиний у районі. У Мені працюють над удосконаленням вуличного освітлення. Гроші спрямовано на реконструкцію стадіону спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу «Юність» у Чернігові та будівництво єдиного в області нового сучасного водно-спортивного комплексу в Ніжині.

Чимало фінансів зосереджено для закладів освіти: будівництво II корпусу школи-гімназії та реконструкцію чинної в місті Прилуки; будівництво спортивного залу для загальноосвітнього навчального закладу № 11 у Чернігові, дитячого садка-ясел у першому мікрорайоні житлового району «Масани» в обласному центрі; завершення будівництва Носівської ЗОШ І–ІІІ ступенів № 5 та інші проекти в області.

Здійснено капітальний ремонт даху Ріпкинської гімназії імені Софії Русової та реконструйовано Корюківську ЗОШ І–ІІІ ступенів №1.

На проведення дорожніх робіт на Чернігівщині держава виділила близько 493 мільйонів гривень на 65,3 кілометра шляхів. Зокрема, на капітальний ремонт мостового переходу на дорозі Київ – Суми – Юнаківка та ремонт ділянок доріг М‑01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі, М‑02 Кіпті – Глухів – Бачівськ, Н‑27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем’яч, Р‑67 Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин, Р‑68 Талалаївка – Ічня – Тростянець – Сокиринці – /Н‑07/ та Т‑25–28 Козелець – Бобровиця.

Уряд щороку збільшує державну підтримку розвитку громад та розбудови інфраструктури. Кошти першочергово йдуть на ремонти шкіл і дитячих садочків, лікарень, будівництво котелень і спортивних майданчиків. Також – на розвиток медицини в сільській місцевості, підтримку агровиробників у регіонах та енергоефективність.

За повідомленням сайту Децентралізація дає можливості

https://legalaid.gov.ua/